Tre kvinnor – tre trädgårdar!

Fantastiska blomsterdagar på Villa Långbers i samarbete med Birgitta Baud. Privat visning av tre trädgårdar skapade av kvinnor, unik kurs i blomster-binderi med Johan Munter, läcker mat och dryck.
Välkommen till Villa Långbers i Tällberg och ett innehållsrikt program!

MÅNDAG 10 JULI.
Första dagen har du på egen hand och kan se dig om i Tällberg. Säg till om du kommer med tåg, så hämtar vi dig på stationen i Tällberg. Kaffe och kaka när du checkar in. Till middagen finns en à la carte meny, denna middag ingår dock inte i priset.

TISDAG 11 JULI.
Se solen gå upp och ät frukost i restaurangen eller på verandan med milsvid utsikt över Siljan. Vi samlas kl 12 för att äta lunch tillsammans, därefter åker vi till Västanvik och Jobs Handtryck. Hos Jobs trycks de blomstrande tygerna för hand precis som vid starten 1944. Vilket vår guide Åsa Jobs kommer att berätta mer om.
Dagens andra besök går till vår första trädgård – Hildasholm, som Hilda fick i morgongåva av sin make Axel Munthe. Hilda har ritat och planerat den vackra trädgården och vi får en privat visning av trädgårdsmästare Ingmar Blomqvist. Efter trädgårdsbesöket kliver vi in och besöker även huset.
Kl 18.00 samlas vi för en introduktion av kvällens vin. Producerat av Clotilde Davenne, känd fransk vinmakerska från Bourgogne. Vi avnjuter en trerätters middag tillsammans.
Efter middagen lyssnar vi till Marie-Louise Eklöf som är en av Sveriges främsta experter på medicinalväxter och dess terapeutiska användning. Hon har författat flera populära böcker i ämnet.

ONSDAG 12 JULI.
Frukostbuffé från klockan 07.30. Förmiddagen ägnas åt att Johan Munter undervisar oss i konsten att snitta, binda och komponera vackra buketter och blomsterarrangemang. Johan är svensk mästare i blomsterbinderi och gjorde bl.a blomsterdekorationerna vid kungabarnens bröllop.
Med lunchkorgarna packade far vi iväg till Karlfeldtsgården, Sångs i Sjugare, där Esther Claesson är kvinnan bakom Erik Axel Karlfeldts trädgård. I denna underbara miljö äter vi vår lunch och guidas runt av Gunbritt Berggren, gårdens kunniga ägare. Tillbaka på Villa Långbers möter vi ett hav av blommor och sätter igång att binda våra egna buketter under ledning av Johan, som assisterar oss, svarar på frågor och ger nyttiga tips. Kl 20.00 går vi till ett blomsterbestrött bord, där vi serveras en sommarmiddag med inslag av blommor.

TORSDAG 13 JULI.
Efter frukost bär det av till Sundborn och Karin Larssons trädgård och berömda hem. Därefter fortsätter vi till Falun och Gamla Staberg, där Lotta Örtendahl tar emot oss och visar oss runt i Barockträdgården. För den som vill avslutar vi med en gemensam sen lunch på Stabergs och tar sedan farväl av varandra. De som vill kan ta tåget, eller egen bil, hem från Falun. Annars åker man med tillbaka till Tällberg.

………………………………………………..

3 dygn med två trerätters middagar, där vin eller alkoholfritt alternativ ingår.

Två luncher. Guidade trädgårdsvisningar och kurs i blomsterbinderi. från 5.440:-

Blommor och material för 800:- ingår i kursen, liksom entréer.

……………………………………………….

Ring och boka på telefon 0247 –  502 90