Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning. 

Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00.


 

A la carte

Snacks att börja med


Köksgrogg 165
Det är vad det är och blir vad det blir som serveras med mandelpotatischips och dipp

Löjromssemla 95
Kalix Löjrom med syrad grädde, picklad rödlök och petit choux

Friterat ostron 65
med gillad jalapeños, schalottenlök och vinäger


Förrätter


Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv


Kallrökt Majtésill 149
serveras med kålrot, äpple, Danskt rågbröd, gräddfil, prästost, brynt smör och pocherad äggula

Tunt skuren biff från lokala gårdar 165
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel

Tartar på norsk fjordlax 175
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill

Saltbakad gulbeta 125
med majonnäs gjord på färskost, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål

 

Varmrätter


Friterad svensk ungtupp 275
serveras med koreansk chilimajonnäs, kimchi på ekologisk spetskål, friterad morot, grillad hjärtsallad, gurka och pommes frites

Grillad högrev från Siljans Chark 295
serveras med örtrostad potatis, San Marzano tomater, dragon picklad endive, grillad lök, syrad rödlök och ramslökspanko

Rimmad kolja 325
med blåmusselsås, broccolipuré, grön curry, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och sjökorall

Grillad spetskål 275
m
ummus på Vreta gulärt, brynt smör, fermenterad chili, dragon, smörstekt lupinböna, mandel och kallrökt soja från Sälen

 

Något att avsluta med


Tas förslagsvis in utan att dela med sig

Våra favoritostar 195
lokala ostar, marmelad och Janssons knäckebröd

Chokladtarte på choklad från Höganäs 135
serveras med mintglass och karamellkokta päron

Inkokta rabarber 145
med vaniljglass, lagerbladsmaräng, krossade drömmar och vaniljkräm

Kökets glasspinne 85
havtornsglass med vit choklad och hallon

På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter.


Meny för större sällskap (8 pers eller fler)

Alternativ ett


Tartar på norsk fjordlax
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill

Grillad fläskkarré från Siljan Chark
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, friterad lökring och sherryvinägersky

Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron

Trerätters 495
Tvårätters 380
    

Alternativ två


Saltbakad gulbeta
med färskost, majonnäs, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål

Rotsellerisnurra
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese

Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron  

Trerätters 505
Tvårätters 390

 

Alternativ tre


Tunt skuren biff från lokala gårdar
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel

Algrimmad kolja
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och fänkål

Mandelkaka
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna

Trerätters 605
Tvårätters 480

 

Boka bord

Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.
Telefon: 0247-502 90
e-post: [email protected]

Till vår onlinebokning