Meny
Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.
Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00.
A la carte
Snacks att börja med
Köksgrogg 165
Det är vad det är och blir vad det blir som serveras med mandelpotatischips och dipp
Löjromssemla 95
Kalix Löjrom med syrad grädde, picklad rödlök och petit choux
Friterat ostron 65
med gillad jalapeños, schalottenlök och vinäger
Förrätter
Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv
Kallrökt Majtésill 149
serveras med kålrot, äpple, Danskt rågbröd, gräddfil, prästost, brynt smör och pocherad äggula
Tunt skuren biff från lokala gårdar 165
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel
Tartar på norsk fjordlax 175
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill
Saltbakad gulbeta 125
med majonnäs gjord på färskost, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål
Varmrätter
Friterad svensk ungtupp 275
serveras med koreansk chilimajonnäs, kimchi på ekologisk spetskål, friterad morot, grillad hjärtsallad, gurka och pommes frites
Grillad högrev från Siljans Chark 295
serveras med örtrostad potatis, San Marzano tomater, dragon picklad endive, grillad lök, syrad rödlök och ramslökspanko
Rimmad kolja 325
med blåmusselsås, broccolipuré, grön curry, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och sjökorall
Grillad spetskål 275
mummus på Vreta gulärt, brynt smör, fermenterad chili, dragon, smörstekt lupinböna, mandel och kallrökt soja från Sälen
Något att avsluta med
Tas förslagsvis in utan att dela med sig
Våra favoritostar 195
lokala ostar, marmelad och Janssons knäckebröd
Chokladtarte på choklad från Höganäs 135
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Inkokta rabarber 145
med vaniljglass, lagerbladsmaräng, krossade drömmar och vaniljkräm
Kökets glasspinne 85
havtornsglass med vit choklad och hallon
På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter.
Meny för större sällskap (8 pers eller fler)
Alternativ ett
Tartar på norsk fjordlax
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill
Grillad fläskkarré från Siljan Chark
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, friterad lökring och sherryvinägersky
Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Trerätters 495
Tvårätters 380
Alternativ två
Saltbakad gulbeta
med färskost, majonnäs, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål
Rotsellerisnurra
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese
Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Trerätters 505
Tvårätters 390
Alternativ tre
Tunt skuren biff från lokala gårdar
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel
Algrimmad kolja
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och fänkål
Mandelkaka
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna
Trerätters 605
Tvårätters 480
Boka bord
Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.
Telefon: 0247-502 90
e-post: [email protected]
Restaurang
-
Villa Långbers i samarbete med Gott Virke
För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.