Home
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård
Höstweekend med tema Trädgård

Höstweekend med tema Trädgård

Price from: 4690:- Per Guest
  • Breakfast Buffet
  • Three course dinner
  • Afternoon coffee
  • Activity theme weekend
  • Lunchbuffet

Är du redo att ta ditt trädgårdsintresse till nästa nivå och lära dig grunderna inom trädgårdsdesign och trädgårdsskötsel? Då är den här kursen perfekt för dig!

Välkommen till en inspirerande och kunskapsspäckad helg med tema trädgård. En helg där du får möjlighet att lära dig mer om trädgårdsdesign och trädgårdsskötsel tillsammans med våra kunniga kursledare, trädgårdsmästare Linda Schilén och trädgårdsdesigner Ulrika Levin. Deras expertis och passion kommer att inspirera och guida dig genom kursen.

Under helgen kommer vi att kombinera teori och praktiska övningar som tar dig med på en resa genom trädgårdens värld. Vi kommer att gå igenom de grundläggande principerna inom trädgårdsdesign och ge dig verktygen för att skapa en trädgård som är både vacker och funktionell. Genom teoretiska sessioner och praktiska övningar får du lära dig att planera och skapa din egen trädgårdsdesign som passar din egen stil och dina behov. Vi kommer också att gå igenom viktiga aspekter av trädgårdsskötsel, inklusive markförbättring, växtval, bevattningstekniker, skötselplan för trädgården och mycket mer.

Denna kurs är inte bara en möjlighet att lära sig nya färdigheter, utan också en chans att möta andra trädgårdsentusiaster och dela erfarenheter. Genom gruppdiskussioner och samarbetsövningar kommer du att kunna utbyta idéer och erfarenheter med övriga deltagare. Efter kursen kommer du att ha grundläggande kunskaper för att själv kunna designa din egen trädgård och du kan skapa en skötselplan av din trädgård som omfattar hela året.

Kursen genomförs på Hotell Villa Långbers. Ett hotell med en lugn och inspirerande atmosfär där du kan slappna av och låta kreativiteten flöda. Med bekväma rum och förstklassig service kan du fokusera helt på din inlärning och njuta av en minnesvärd helg.

DATUM 20-22 oktober
PLATS Villa Långbers, Tällberg, Dalarna


PROGRAM
Vi tar pauser under dagen då ni får sträcka på benen, hämta kaffe och få lite frisk luft.
Fredag
Ankomst under eftermiddagen.
Kaffe och fika med både söta bullar och nyttiga frukter finns att tillgå. Kika runt och var lite nyfiken. Här finns mycket att upptäcka i Tällbergs omgivningar och en storslagen utsikt över Siljan.
15.00-18.00 Ankomst och incheckning på Hotell Villa Långbers i Tällberg.
16.30-18.00 Valfritt deltagande. Guidad promenad i Tällberg. Under promenaden får vi höra om Tällbergs historia och dess olika gårdar och byggnader. Föranmälan till [email protected].
18.15 Välkomna! Ett glas bubbel medan Linda Schilén och Ulrika Levin hälsar er välkomna och berättar om helgen och lyssnar av era förväntningar på helgen.
19.00 Middag
Lördag
08.00-10.00 Frukostbuffé
09.00-09.45 Frivillig gemensam promenad i Tällbergs vackra omgivningar.
10.00-16.00 Trädgårdsdesign med trädgårdsarkitekt Ulrika Levin. Grundprincipen i trädgårdsdesign, formgivning, och planering för att disponera ytorna och skapa rumslighet. Vilka är de 5 punkterna som du måste ha koll på? Ulrika ger dig svaren och nycklarna för att själv skapa din drömträdgård. Teoretiska och praktiska moment.
12.00-12.45 Lunch
ca 15.00 Eftermiddagsfika
16.00-18.00 Egen tid där du själv kan fortsätta med din trädgårdsdesign eller bara njuta.
18.30 Trerätters middag
Söndag
08:00-09:00 Frukostbuffé
09.00-14.00 Trädgårdsskötsel med trädgårdsmästare Linda Schilén. Grunderna i trädgårdsskötsel. Linda går igenom året i trädgården, jordförbättring, beskärning och bevattning allt det som gör din trädgård till en frisk och frodig plats. Vilka är de 5 viktigaste sakerna du bör ha koll på, Linda ger dig svaren. Teoretiska och praktiska moment.
12.00-12.45 Lunch
14.00-14.30 Avslutning och sammanfattning av helgen.

Från 4690 kr per person

PRAKTISK INFORMATION
Har du någon matallergi eller annat som hotellet behöver veta så meddela hotellet på 0247-502 90.
Att åka till Tällberg är enkelt med tåg. Vi hämtar upp dig och skjutsar dig till tågstationen i Tällberg. Säg till vid bokning om du vill bli hämtad vid tågstationen.

BRA ATT HA MED SIG
En bild på din egen trädgård.
Kläder och sköna skor att promenera i, som även fungerar att gå på väl upptrampade stigar i skogen.
Vill du träna finns ett mindre gym på hotellet. Så packa träningskläder.

Varmt välkommen till en inspirerande och lärorik helg i underbara Tällberg!