Farsdags helgmeny 10-11/11

FREDAG
Förrätter:
Trattkantarellsoppa på svamp från dalaskogarna
med oststicks och timjanolja

Löjromstoast
med rödlök, smetana, citron och dill

Varmrätter:
Halstrad Siljansregnbåge
med potatispuré, smörsås, syrad lök och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé
med potatisfondant, pumpapuré, grönkål och rödvinssås

Efterrätter:
Crème brûlée
med myntasocker, färska bär och hallonsorbet

Osttallrik
3 lokala ostar med fikonmarmelad och tunnbrödskex

LÖRDAG
Förrätter:
Rökt fjällröding
med syrad lök, rostad kavring och dillemulsion

Souvasrökt ren
med syrad morot, svartpepparmajonnäs, lingonpulver och friterad jordärtskocka

Varmrätter:
Lågtempererat hjortinnanlår
med rökt sidfläsk, kantareller, potatiskaka, lingonsky och gulbeta

Bakad hälleflundra
med sparris, pernodsås, och dillslungad småpotatis

Efterrätter:
Mörk chokladmousse
på chokladbotten med hallonkräm och maränger

Osttallrik
3 lokala ostar med fikonmarmelad och tunnbrödskex

Höstens helg à la carte

Förrätter

Soppa på Karl Johansvamp från dalaskogarna

med baconcrisp och rybsolja med timjan

105: –

Bakad rödbeta

med ost från Hansjö, syltat päron, valnötter och emulsion på salvia

115: –

Souvasrökt ren

med svartpepparmajonnäs, friterad jordärtskocka, lingonpulver och syrad morot

135: –

Löjrom

med smörstekt brioche, smetana, rödlök, dill och citron

185: -/Pensionsgäster betalar ett tillägg på 70: –

Varmrätter

Bakad och grillad rotselleri

med risotto, kantareller, majrova och fänkål samt ett salviaskum

245: –

Helstekt ryggbiff

med pumpapuré, potatisfondant, portvinssås, svartkål och rökt sidfläsk

305: –

Grillad lammytterfilé

med tomatsky, äpple, sauterade linser och potatiskaka smaksatt med Chevré

295: –

Halstrad fjällröding

med kantareller, majrova, fänkål, dill, potatis och sås på havskräfta

265: –

Örtbakad hälleflundra

med risotto, bakade grönsaker, picklad lök och salvia skum

285: –

Efterrätt

Villa Långbers dessertbuffé

125: –