Home

Deckardagar

Christoffer Carlsson

Stefan Ahnhem

Deckardagar

Varmt välkommen att under några novemberdagar förflytta dig in i en värld fylld av mystik, mord och kriminologi, som varvas med god mat och dryck samt många skratt. Under allhelgonahelgen samlar vi erfarna manusförfattare och en rad välkända namn inom deckargenren för att riktigt frossa i litteraturens spännande värld. Hotell Villa Långbers är spelplatsen och dessa vackra omgivning är en extra krydda till vistelsens magi. 


Helgen inleds med en Deckarhelg, fullmatad med inspiration, för att mynna ut i en Deckarskola för dig som vill komma igång med skrivandet eller behöver en extra push för att komma vidare med ditt manus. 

Deckarhelg 5-7 november
Först ut på fredag är Nina Cernold, Svenska Mordgåtor, som berättar hur man bygger upp sällskapsspel med mord. Till middagen i matsalen serveras en 3-rätters meny med vin och överraskning.
Lördagens späckade program börjar med manus- och deckarförfattaren Stefan Ahnhem, som bland annat har skrivit manus till Wallanderfilmerna.
Christoffer Carlsson, deckarförfattare och kriminolog, berättar om polisens arbete att lösa ett mord.
Efter manusskrivande och kriminologi är det dags för regissören till bland annat Beckfilmerna Harald Hamrell och klipparen Sylvie Ingemarsdotter att lära oss hur man går från manus till deckarfilm.
Eftermiddagen avslutas med läromästaren och deckarförfattaren Sören Bondeson som givit ut boken ”Konsten att döda” - så skriver man en kriminalroman. Vi går till bords med de medverkande och avnjuter en god middag med vin och många glada skratt!
 

Deckarskola 7-9 november
På söndag inleds två härliga och intensiva dagar med Sören Bondeson som delar med sig av sin kunskap inom berättarteknik, gestaltning, dialog och språkkänsla.
Det blir även en hel del skrivövningar varvat med god mat och dryck samt en nypa Tällbergsluft!


Läs mer & boka Deckarhelg 5-7 november

Läs mer & boka Deckarskola 7-9 november

Ta gärna kontakt med receptionen på telefon 0247-512 00 om du har frågor. 

Arrangör: Birgitta Baud