Ständigt innovativa kocken Albin Edberg, känd från tv-programmet Kockarnas Kamp, gästspelar på Villa Långbers helgen 5-6 januari.

Stjärnkocken Albin Edberg återvänder till Tällberg

Under trettonhelgen återvänder kocken Albin Edberg till Tällberg för ett gästspel på Hotell Villa Långbers. Med sig har han en helt ny meny där han låter det japanska och franska köket möta Dalarnas klassiska smaker. Ett Dalarna som han kommit att uppskatta stort. 

Hur kommer det sig att du återvänder till Tällberg?
Helt enkelt för att det var så otroligt trevligt och roligt förra året! Både själva gästspelet, alla gäster som kom … men också för att vi hade så väldigt roligt under dagarna på Villa Långbers och jag fick uppleva kanske en av de finaste platserna i Sverige.

Vad är Dalarna för dig när det gäller smaker?
Dalarna för mig andas klassiskt, allt ifrån hur man tillagar maten till hur man tar hand om råvarorna i närheten. Klassiskt passar mig alldeles utmärkt, särskilt när man ges tillfälle till att ge det hela en liten twist.

Kan du avslöja någonting från menyn som väntar på Villa Långbers?
Faktiskt inte, men det beror till hundra procent på att den inte är klar än! Jag satsar på en helt ny meny jämfört med mitt förra besök, vilket såklart blir en utmaning. Men det kommer, oavsett vad, att bli lokalt med franska och japanska influenser.

Vilken råvara kan du inte vara utan?
Oj, stor fråga. Det ändras väldigt mycket mellan säsongerna såklart. Men om jag måste välja en skulle jag säga jordärtskocka, allsidig och alltid god!

Vilken är din paradrätt?
Även det här tycker jag ändras mest hela tiden, men en rätt som blivit väldigt förknippad med mig är en rätt som jag lagade förra gången i Tällberg, grillad och fermenterad hjärtsallad med mandelmjölk, macadamia och citrontimjan. Den får dock inte följa med i år (tror jag) då jag har satt den på paus.

Vad händer annars i vinter, vad har du på gång?
I vanlig ordning, väldigt blandad kompott! Gästspel, pop up-er och diverse andra event. Ingen dag är den andra lik, vilket jag tycker är väldigt roligt!

Albin Edberg på Villa Långbers

Gästspel Albin Edberg
Villa Långbers
Fredag 5 januari
Lördag 6 januari FULLBOKAT!

Boka vistelse med övernattning
Boka bord 1095 kr per person

För hjälp med bokning, vänligen kontakt receptionen 0247-502 90