Som arrangör till berättarträffen Storytelling som hålls återkommande i Tällberg har Birgitta Baud ett gediget nätverk och intresse för litteratur och kreativt skrivande. För första gången arrangerar hon nu Deckarhelg där gästerna riktigt får frossa i deckargenren med fokus på både böcker och film. 

Även om många kulturarrangemang har pausats under det senaste året har Birgitta arbetat på med idéer och planering för en helt ny satsning. 

- Idén till att göra en Deckarhelg under november, årets kanske mest trista månad, kom under pandemin, säger Birgitta. 

Handlingskraftig som hon är sattes arbetet genast i gång med att kontakta bokförlag, författare, filmare, klippare och kriminologer som alla visade entusiasm till eventet, det första i sitt slag. 

Resultatet är ett spännande program med vitt skilda punkter där allt har en gemensam nämnare, nämligen Deckaren med stort ”D”. Under en hel helg väntar intressanta författarsamtal, kriminologi och en möjlighet att gå bakom kulisserna på produktionen av Beckfilmerna. På plats finns flera kända författare och filmarbetare som Stefan Ahnhem, Christoffer Carlsson, Sylvia Ingemarsdotter, Harald Hamrell, Sören Bondeson och Nina Cernold. 

- Människor längtar efter att få samlas igen och jag ser fram emot att få frossa i deckargenren och lyssna till inspirerande talare och samtidigt njuta av goda middagar med en och annan överraskning, hälsar Birgitta.