Home
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa
M-Magasin hälsoresa

M-Magasin hälsoresa

Pris från: 14998:- Per gäst
  • Frukostbuffé
  • Varmrätt
  • Aktivitet
  • Lunch

Hälsoresan som förändrar ditt liv!
Det har varit en jobbig tid för oss alla – men då kanske det är dags nu. För första gången kan du som vill göra en hållbar livsstilsförändring få chansen till några dagar som kan förändra ditt liv på riktigt.

Under sex dagar i Tällberg får du professionell ledning att kickstarta och förändra ditt liv på det sätt du alltid drömt om. På M-Magasins hälsovecka arbetar du i grupp, men ändå helt individuellt i en liten personlig grupp och med några av de bästa instruktörerna i träning och mat som finns att tillgå i Sverige. Du får hjälp att hitta rätt träning och kost genom personliga analyser där du får verktyg att uppnå ditt mål.

Under veckan kommer du att träna efter dina egna förutsättningar under ledning av nuvarande världsrekordhållaren på 10 Vasalopp på 10 dagar Christer Skog, expert på individuellt anpassad träning på elit- och motionsnivå (och också världsrekordhållare på cykel genom Europa).

Du kommer också att få höra och träffa dietisten och IBS-experten från tv, Sofia Antonsson, som både föreläser och ger dig personliga kostråd och program helt beroende på vad du vill uppnå med din kost. Sofia är grundaren bakom FODMAP 2009 och är expert på maghälsa.

Personliga tränaren Rebecca Ekström kommer att guida dig i Soma Move men också den lugnare och meditativa Soma Mind och Free Power.

Journalisten, författaren och föreläsaren Pamela Andersson finns också på plats i några dagar och bjuder bland annat på sin gripande föreläsning.


Veckan inleds med att du får göra ett syre- och laktattest (värde 1800 kr) för en analys av din nuvarande hälsa och kondition och sedan få ett personligt träningsprogram för hela veckan och framåt.


När: 5-10 september 2021
Var: Villa Långbers, Tällberg
Pris: 14 998 kr
Allt detta ingår:
- Boende del i dubbelrum
- Alla måltider (frukost, lunch, middag)
- Inträde relaxavdelning systerhotellet Gyllene Hornet
- Personliga kost- och träningsprogram
- Syre och laktattest
- All träning och föreläsningar


Vem kan delta?
Innan du kommer till Tällberg får du ett formulär där du skriver ner din fysiska status och vad du vill uppnå för förändring. Kanske vill du bli starkare eller uthålligare? Kanske vill du gå ner eller upp i vikt? Minska stressnivån? Du bestämmer.

Om ledarna:
Christer Skog är nybliven världsrekordhållare på tio Vasalop på tio dagar och är fd. förbundskapten för både svenska längdskidlandslaget för herrar och för parasportlandslaget på skidor. Han är den förbundskapten i världen som haft flest längdskidlandslag och har bland annat tränat Storbritannien, Sverige, Australien och USA. Utöver skidor är Christer världsmästare på cykel genom Europa (från Uralbergen i Ryssland till Cabo da Roca, Portugal på 29 dagar). Han har även forskat på träning och är expert på överträning och höghöjdsträning.
På Hälsoveckan kommer han att utföra både syreupptagning- och laktattester.

Hur kommer testerna att gå till, Christer?
– På syreupptagningstestet kommer individen att gå eller springa på ett löpband där jag successivt ökar hastigheten till dess att personen når cirka 90 procent av sin maxhastighet. Utifrån hjärtfrekvensen beräknas syreupptaget som ligger till grund för det personliga träningsprogrammet för varje individ.


Sofia Antonsson är legitimerad dietist och en av Sveriges främsta expert på problemmagar och IBS (Irritable Bowel Syndrome). Hon är utbildad på Kings College i London och driver egna företaget Belly Balance som hjälper människor med magproblem och IBS. Sofia arbetar med behandlingen FODMAP och har genom åren framgångsrikt behandlat tusentals människor med magproblem i kombination med stresshantering. Hon har skrivit flera böcker, bland annat Lugn mage med grön mat: för dig med IBS och Magkänsla: Handboken för dig med orolig mage och IBS. På Hälsoveckan kommer Sofia att hjälpa dig med personliga råd för din hälsa och du får också en personlig matplan.

Hur kommer det att fungera, Sofia?
– Deltagarna får några veckor innan hälsoveckan ett formulär där de ska beskriva sina matdagar och även fundera ordentligt över sina matvanor och maila in detta till mig innan resan. På det sättet kan jag lära känna deltagarna redan innan vi ses och jag har ett hum om deras kostschema och vad de vill uppnå redan när vi sätter oss ner och planerar deras nya kostliv!

Rebecca Ekström är utbildad och certifierad personlig tränare, kostrådgivare och hälsoinspiratör. Under helgen kommer hon att motivera och inspirera dig med sina härliga pass; Soma Mind, Soma Move och Freepower. I hennes pass utmanar du din rörlighet, balans, spänst och kroppskontroll.

Pamela Andersson är journalist, föreläsare och författare samt krönikör på ToppHälsa där hon ansvarar för ToppHälsas resor. Pamela är ambassadör för Cancerfonden och sin födelseort Hudiksvall och och föreläser i Sverige och utomlands med sin livshistoria baserad på boken Jag ska inte dö idag, i vilken hon berättar om att leva med cancer och allt som skett sedan hon fick besked att hon drabbats av en hjärntumör. Hon har blivit nominerad till Årets Krönikör och belönats med Årets Kurage och Årets Hälsohjälte. Hennes senaste bok, Din hälsa sitter i munnen, utkom i januari 2020. Och gillar ni sport – då vet ni vem ni ska hänga med! Pamela har suttit i Sportpanelen i SVT i 13 år, och lett Idrottsgalan på SVT:s webb.

Välkommen att inleda din nya hälsoresa tillsammans med inspiratörer och experter inom hälsa i trivsam miljö.