STORYTELLING Trettonhelgen 3/1–6/1 2021

INSTÄLLT PÅ GRUND AV COVID-19!

Vi firar 5-årsjubileum och är jätteglada att kunna genomföra Storytellinghelgen med 50 gäster, enligt direktiv från Folkhälsomyndigheten.

Ni bjuds på ett fantastiskt program och i år skålar vi i champagne! Årets teman är ”Far & Son” och ”Homage till Dalarna.”

Först ut på scenen är MALOU VON SIVERS med sin familjesaga om förhållanden mellan far och son. Vi träffar även Ålevangeliets författare PATRIK SVENSSON som beskriver en annan sida av gemenskapen mellan far och son. Underbara och kunniga ULRIKA KNUTSON berättar om den besvärliga Elin Wägner och hennes strid för bland annat kvinnlig rösträtt. Från filmens värld kommer HARALD HAMRELL som är regissör till SVT-serien ”Vår tid är nu”. Harald låter oss följa med bakom scenen, virtuellt! 

storytelling

Vårt älskade Dalarna är rikt representerat i litteraturen. GUN-BRITT BERGGREN, ägare till Erik Axel Karlfeldts gård Sångs i Sjugare, berättar om författaren. Och vad är Dalarna utan GÖRAN GREIDER? I år har han kommit ut med en bok om Daniel ”Dan” Andersson från Ludvika, lagom till 100-årsjubileumet. Ingmar Bergman filmade bland annat ”Jungfrukällarn” och skrev flera manus i Rättvikstrakten. Om det berättar SYLVIA INGMARSDOTTER mer om, hon jobbade som Ingmars klippare under många år. Slutligen är även vår älskade Selma Lagerlöf med sina år i Falun representerad. I vilken form blir en överraskning!

2021 års moderatorer är återigen DANIEL SJÖLIN samt nytillskottet MARTIN WICKLIN vars söndagsintervjuer i SR P1 du säkert lyssnat på.  

Sång & musik: JONAS NERBE

Pris från 6 250:-/person i delat dubbelrum. Samma pris gäller för enkelrum.
I priset ingår 3 nätter med frukost, 2 luncher, eftermiddagskaffe med kaka, 2 middagar med vin och champagne till festmiddagen.

Vi kommer att placera ut stolar med avstånd och vid måltiderna sitter ni ihop med den/dom ni känner. Frisk luft ingår i programmet och positivt tänkande!

Varmt välkomna till ännu en oförglömlig TRETTONHELG I TÄLLBERG!

/Birgitta Baud