First Hotel Villa Långbers

FIRST HOTEL VILLA LÅNGBERS I TÄLLBERG

Villa Långbers ligger på en av de vackraste platserna i Sverige, på toppen av Tällberg med milsvid utsikt över Siljan. Lika vackert i sommargrönska som i gnistrande vit snö. Restaurang med plats för 90 gäster. Sommartid även servering på verandan. Stora sällskapsrum med sköna soffor och fåtöljer. 52 fina fräscha gästrum med sköna sängar. Utöver detta har vi flera stora konferensrum med alla faciliteter. Vi är ett Svanenmärkt hotell och medlemmar i Svenska Möten.

Varmt välkommen!
Staffan Malmqvist
VD

HOTELLFAKTA
52 rum varav 3 minisviter.
Incheckning 15.00 Utcheckning 11.00
Matsal med plats för 90-100 gäster
2 stora sällskapsrum
3 stora konferensrum för 30-90 personer och ett mindre i gårdens 1700-tals stuga
4 grupparbetsrum
Gratis höghastighets Wifi
Veranda med 10 mils utsikt vid klart väder
Gratis parkering med eluttag ( i mån av plats)
2 bastu

Gym Villa Långbers

villa långbers historia

LÅNGBERS HISTORIA

Systrarna Elsa och Wilma Långbers kom efter en tid i Amerika tillbaka till hembygden. I den gamla doktorsbostaden, högst uppe i Tällberg på Vår Herres Gattu, fann de “den vackraste platsen på jorden” och startade där ett hälsohem/pensionat 1936. En mera naturskön plats hade de knappast kunnat välja. Långbersgården blev känd som ett fashionabelt ställe som haft många berömda konstnärer, författare och kungligheter som gäster. Erik Axel Karlfeldt, Wilhelm Moberg och Hugo Alfvén. Till den tidens yngsta gäster hör Lillprinsen, vår kung, som 1950 var här med sin mor och syster. Dessutom skrev Astrid Lindgren sin omtalade politiska saga “Pomperipossa” här på Långbers. OM TÄLLBERG Tällberg eller ”Thaellebaerghe”, som det gamla namnet från 1450 skrevs, betyder: ”Det tallbevuxna berget”, är en vacker by på sluttningen ner mot Siljan med underbara solnedgångar över vattnet hela året runt. Till början av förra seklet var Tällberg en vanlig bondby med ett trettiotal gårdar med betande djur och många bofasta. I och med att järnvägen kom 1914 började fler och fler att upptäcka denna vackra by och turistnäringen blev snabbt den främsta inkomstkällan. Tällberg förvandlades från ”bondby” till ”turistby”. Stora privata boningshus byggdes om till hotell och pensionat, ja till och med skolan i byn gjordes om för att ta emot turister. 

  • hotellet

villa långbers

BRA ATT VETA

Frukost Serveras i vår matsal i den gamla huvudbyggnaden. Frukosten serveras normalt mellan 07.00-09.00 med undantag för helger och sommartid då tiderna är 08.00-10.00. Skulle ni vilja äta frukost på annan tid, fråga vår receptionspersonal. Frukostpåsar där du kan ta med dig en smörgås för en utflykt eller som färdkost finns kostnadsfritt. Incheckning/utcheckning Välkommen att checka in efter kl. 14.00. Sommartid gäller kl. 15.00. Utcheckning senast 12.00. Sommartid senast kl 11.00. Vid behov av senare utcheckning fråga vår receptionspersonal om möjligheten. Transferservice Tågstationen i Tällberg ligger ca 1 km från hotellet. Hotellet hjälper dig gärna med upphämtning om du beställer det 24 timmar innan. Upphämtning och avlämning är gratis! Vi har tyvärr ingen möjlighet att hämta eller lämna efter kl. 17.00 utan kostnad. Handikappanpassade rum Två av våra rum är anpassade för rullstolsburna. Ramper finns för ökad tillgänglighet. Badrummen är utrustade med dusch och handikappanpassad toalett. De handikappvänliga rummen finns i vår externa byggnad.Parkering Parkering finns kostnadsfritt utanför hotellet. 10 st platser har elvärmaruttag där regeln först till kvarn gäller. Dessa platser går inte att boka.Vi erbjuder även 2 laddningsstolpar för elbilar.Shopping I Tällberg hittar du främst mysiga hantverksbutiker. I Rättvik och Leksand som ligger 10 min bort med bil finner du butiker, restauranger, apotek etc. I Tällberg hittar du en välsorterat Tempobutik. GDPR Villa Långbers registrerar personuppgifter i samband med: a) Att du preliminärt eller definitivt bokar en vistelse hos oss oavsett bokningskanal. b) Att du anmäler att du vill ha våra digitala nyhetsbrev eller vill vara med i kundklubben. c) Att du gör en förfrågan för evenemang som t.ex. konferens eller bröllop. d) Att du lämnar dina uppgifter till en representant från Villa Långbers på exempelvis en mässa eller ett evenemang e) Att vi köpt in din adress från en extern källa, avser endast företag. Hur vi använder insamlad information a) För att vid behov kunna kontakta dig med information om din bokade vistelse/evenemang hos oss. b) För att utföra eventuell marknadsundersökning efter din vistelse/event. c) För att nå ut till gäster, som lämnat samtycke, med generell och riktad marknadsföring.  

  • hotellet

boule villa långbers

AKTIVITETER I TÄLLBERG

Det finns massor att göra i Tällberg med omnejd. Att promenera omkring på byvägarna i Tällberg är rofyllt och bland det vackraste man kan se. Med Siljan, röda hus, gröna gräsmattor och ängar fyllda av blommor. Här och var ligger små hantverksbutiker, värda ett besök. Sommartid rekommenderar vi er att åka eller promenera till Tällbersstrand för ett uppfriskande dopp i vacker miljö. Vi ordnar guidade turer i Tällberg med en kunnig lokal guide. Turen tar ca 1.5 timme och är till fots. Minsta antal är fem personer. Beställas minst 1 vecka innan ankomst. Ring 0247-502 90 för bokning. Mitt i Tällbergs by hittar du Kafé Dalmål som serverar fika, våfflor och mat. I samma hus ligger Tällbergs hemslöjd. Rakt över vägen på First Hotel Klockargården hittar du gårdscaféet Bagarstugan och Klockargårdens Hantverksgård. Klockargården är en av Dalarnas största nöjesarrangörer med ett brett utbud av shower och artister. Ett stenkast därifrån ligger First Hotel Gyllene Hornet som erbjuder pool och SPA. På Villa Långbers finns vår stora veranda, takterrass, bouleplan, gym och bastu. I området finns även: Leksand sommarland Orsa Rovdjurspark Granberget med slalombacke och längdspår Rättviksbacken med slalombacke på vintern och rodel under sommaren. Nittsjö keramik Hildasholm Carl Larssongården Zorn Musèet  

  • hotellet

First member villa långbers

FIRST MEMBER

Bli medlem i First Hotels lojalitetsprogram First Member och få gratis förmåner från och med – nu! Här är några axklipp av förmåner du får som medlem: Det kostar ingenting att bli medlem, och du får FirstCoins och förmåner direkt. Du får alltid medlemsrabatt på bokningar som görs på vår hemsida (du måste logga in för att använda dig av rabatten). Vi sätter in 50 FirstCoins i välkomstgåva till dig med en gång när du blir medlem (= 50 NOK). De FirstCoins du samlar in är ett betalningsmedel som kan användas för hel- eller delbetalning på vår webbsida eller när du bor på ett av våra hotell. Du tjänar också in 500 SAS EuroBonus- eller 300 SJ Prio-poäng varje natt du bor hos oss, förutom dina FirstCoins. Du behöver inte välja vilket program du vill samla poäng i! Du kan alltid använda din bonus - från första intjänad FirstCoin! Toppa ditt kort med en betalfunktion. Med First Member Mastercard samlar du FirstCoins på allt du betalar med kortet. Läs mer och anmäl dig på firsthotels.se för fina förmåner året om.  

  • hotellet

Lämna din e-post och få våra bästa erbjudanden!


You are now subscribed