Home

Villa Långbers konferens

Konferens och möten i Dalarna

Välkommen till Villa Långbers, vårt fina hotell i Tällberg, tillsammans med dina medarbetare och affärsvänner. Här finns förutsättningarna för en lyckad konferens. Vacker och rofylld miljö, god mat och personligt bemötande. Ta gärna en promenad i omgivningen. Frisk luft gör underverk!


Villa Långbers har 52 härliga rum. 

Svenska Möten
Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet.
Att Villa Långbers är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens klassificeringssystem.
Villa Långbers äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. Liksom alla övriga anläggningar är vi Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.
Läs mer på www.svenskamoten.se


Ljusa fina lokaler
Villa Långbers har tre stora konferensrum för 30-90 personer och ett mindre med öppen spis i gårdens 1700-tals stuga. Våra tre stora konferensrum har nyinstallerade projektorer, ljudsystem och trådlöst nätverk. Nya konferensbord och ergonomiska stolar. Det finns fyra grupparbetsrum i olika storlekar och givetvis ingår WiFi utan kostnad. I vår huvudbyggnad finns mysiga sällskapsrum med bekväma soffor.

Vacker omgivning
Vår restaurang som rymmer 90 matgäster har ett unikt läge med milsvid utsikt över Siljan. Under årets varmare månader rekommenderar vi er att avnjuta era måltider ute på vår stora veranda. Verandan har givetvis samma hänförande utsikt som vår restaurang.

Konferensaktiviteter
Vi hjälper självklart gärna till med arrangemang och aktiviteter. Om ni till exempel vill ha en föredragshållare, pausprogram eller kvällsaktiviteter. Vi hjälper er gärna med att ta fram förslag på aktiviteter som passar er grupp och ert tidsschema.

Förmånliga konferenspaket
Vi erbjuder förmånliga konferenspaket, som anpassas efter era behov och önskemål.
I konferenspaket med helpension ingår:
Förmiddagskaffe med smörgås.
Lunch med en smakrik salladsbuffé, två alternativa varmrätter samt kaffe och småkakor.
Eftermiddagskaffe med mjuk kaka.
På kvällen en härlig trerätters middag.
Övernattning och frukostbuffé.

gattusalen

Konferenslokaler

Långberssalen - Vårt största konferensrum 90 personer i biosittning 70 personer i skolsittning 60 personer i öar 40 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Stort och luftigt konferensrum med god ventilation och ny teknik. Gattusalen - Vacker utsikt över Siljan 50 personer i biosittning 32 personer i skolsittning 24 personer i öar 24 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Stort och ljust konferensrum i anknytning till huvudbyggnad. Fin utsikt över Siljan.   Siljansalen - Utsikt över Siljan 50 personer i biosittning 40 personer i skolsittning 32 personer i öar 24 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Ljust konferensrum med egen uteplats. Utsikt över Siljan.   Koralstugan - Hus från 1700-tal 10-12 personer, fast styrelsesittning Projektor kan lånas TV med DVD och video Öppen spis Historiskt rum! Vacker fristående konferenslokal i eget hus. Här komponerades "gammal fäbodsalm".

Läs mer

grupprum villa långbers

Grupprum

I vår hotelldel som ligger 50 meter från huvudbyggnaden ligger fyra individuellt och personligt inredda grupprum. De är helt nyrenoverade och ligger nära till hands om ni konfererar i Långberssalen eller Siljanssalen. Här finner ni lugn och ro för samtal och reflektion. Men kreativa samtal kan likaväl föras i vår bastu eller vårt fina gym, bara en trappa ner. ELSAS VRÅ Ett bekvämt grupprum med sköna fåtöljer. Yta 12 kvm Ingen teknik Plats för 6 personer Rummet är namngivet efter en av hotellets grundare; Elsa Långbers. GUBBRUMMET Ett mysigt grupprum med bibliotekskänsla. Yta: 14 kvm Ingen teknik Plats för 8 personer Rummet är skämtsamt namngivet efter dess inredningsstil. Eller möjligtvis vår kära VD Staffan?! TYNELLRUMMET Vårt största grupprum. Yta 18 kvm Plats för 10 personer Utrustat med datorkanon, duk, blädderblock samt whiteboard på hjul Rummet är namngivet efter Team Tynell, Villa Långbers favoritskidåkare. STUDION Ljust och luftigt grupprum. Yta 14 kvm Plats för 6-8 personer Utrustat med datorkanon, duk, blädderblock samt whiteboard på hjul Rummet är namngivet efter tidigare funktion. Det har använts som studio och översättningsbås. Det finns fortfarande möjlighet att nyttja det som översättningsbås vid flerspråkiga konferenser.

Läs mer

konferenserbjudande

Konferenserbjudande

Erbjudande 1.090:- per person med kaffe, lunch, tvårättersmiddag, övernattning i enkelrum och frukostbuffé.  Erbjudandet gäller nybokningar.  Pris per person med helpension och övernattning 1.090:- exkl moms. Ni kan välja mellan fyra konferensrum i olika storlek, kostnaden för konferensrum tillkommer. Ljusa fina lokaler. Tre stora konferensrum för 30 – 90 personer med projektor och ljudsystem. Ett mindre i gårdens 1700-tals stuga. Fem grupparbetsrum. Höghastighets WiFi. Matsal och veranda med milsvid utsikt över Siljan. Plats för 90 matgäster. Två stora sällskapsrum med bekväma soffor. 52 gästrum, nyrenoverade och fräscha. Miljömedveten måndag. Villa Långbers arbetar för att bli alltmer miljövänliga. Ett steg i den utvecklingen är att vi som många andra hotell och restauranger i världen infört ”Meat-free monday”. Vi har valt att kalla det ”Miljömedveten måndag”. På måndagar serverar vi en vegetarisk lunch och till middag serveras våra goda fiskrätter. Välkommen till oss på konferens, både makalösa måndagar och andra dagar i veckan. Förutsättningarna för en lyckad konferens är de bästa. Vacker och rofylld miljö, god mat och personligt bemötande. Kontakt Konferensansvarig på tel 0247-502 90 eller maila till [email protected]

Läs mer

föreläsare

Stärk personalens hälsa

Optimera din hälsa, må bättre och öka din energi! Workshop/Föreläsning med Magnus Lindroth Yoga, aktiveringspunkter, andningsövningar, mental styrka och stresshantering. Det krävs mentalt fokus för att skapa förändringar i din livsstil. Det är just den där mentala skärpan du behöver för att bryta invanda beteenden, vanor och de tankemönster du skapat genom åren. Tydliga mål, ett klart syfte och en passionerad vilja är en bra start. Om du mår bra så presterar du bra. Kunskap om stress och återhämtning gör stor skillnad. Denna workshop inspirerar och motiverar dig till att nå dina mål eller bara lära dig vad du kan påverka för att må bra i din vardag. Förutom själva föreläsningen på 1 - 2 tim, kan du bygga på med enkla övningar som har sin grund i yoga. Yogan utvecklar både fysisk och mental styrka. Magnus Lindroth är diplomerad coach, utbildad yogainstruktör, självförsvarsinstruktör och handledare i stresshantering och mentalträning. Han arbetar med livsstil och förändringsprocesser på individ- och gruppnivå utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Utöver föreläsningar så kan ni även boka Magnus för olika träningspass. T.ex yoga, morgongympa, cirkelträning eller vattengympa.

Läs mer

aktiviteter

Aktiviteter

Det ska vara enkelt att boka en konferens med bra innehåll. First Hotel Villa Långbers har ett brett utbud av föreläsare, instruktörer och aktiviteter. På så sätt kan du enkelt och smidigt boka hela ditt konferensinnehåll hos oss. Oavsett om du önskar underhållning, friskvårdspass, SPA, relax eller en dryckesprovning. GEMENSKAP Ut i Naturen Tillsammans med en naturguide får ni uppleva vår storslagna natur med Tällbergs fantastiska vyer och djurliv. ”Eldtekniker för att elda lätt och rätt” ”Tidlös kvart, att vara ensam en stund” ”Knepa och knopa upp ett vindskydd” Upplevelsen avslutas med en Naturruta. Kläder efter väder för vandring på skogsstigar, naturskola och teambuilding, en upplevelse för hela gruppen att minnas och ta lärdom av.  DRYCKESPROVNING Villa Långbers erbjuder flera olika dryckesprovningar. Vad lockar er? Vinprovning med mousserande viner, avecprovning eller kanske en ölprovning med lokalproducerad öl.SHOW Efter en intensiv arbetsdag är ni värda en trevlig kväll med god mat och underhållning. Villa Långbers systerhotell Klockargården ligger ett stenkast bort och är en av Dalarnas största nöjesarrangörer. Varje år presenterar vi tillsammans med rikskända och lokala artister kvällar fyllda av musik, sång, teater och skratt.HÄLSA Varva arbete med aktivitet och rörelse. Vi kan erbjuda duktiga aktivitetsledare från Sveriges främsta hälsohem - Masesgården. Testa yoga, cirkelträning, vattengympa eller lite avslappnande meditation. Utöver träningspass kan du även boka en uppsjö av föreläsningar på temat hälsa.KULTUR Kyrkbåtsrodd: Testa på kyrkbåtsrodd, en upplevelse att minnas och dessutom bra för teambuilding. Kulturvandring: Någon av våra kunniga byguider tar er med på en rundvandring i vackra Tällberg.  ÄVENTYR Högt & Lågt - Höghöjdsbana i Rättvik Här har ni aktiviteten som innehåller både spänning och glädje. Som utmanar och som stärker teamkänslan.  Med Teamklättring får ni under cirka 2 timmar utforska klätterparkens olika banor och ta er an svårighetsgraderna i er egen takt. Det finns utmaningar för både den våghalsige och den med höjdrädsla. Ni får hjälp med utrustning, säkerhetsinstruktioner och instruktörer finns hela tiden närvarande under aktiviteten.  Det perfekta äventyret för både mindre och större grupper! GYM & BASTU Villa Långbers har gym och bastu. Klicka här för att läsa mer.

Läs mer