Home

Villa Långbers

Konferens och möten

Välkommen till Villa Långbers i Tällberg tillsammans med dina medarbetare och kunder. Här finns förutsättningarna för en lyckad konferens. Vacker och rofylld miljö, god mat och personligt bemötande.


Ljusa fina lokaler

Villa Långbers har tre stora konferensrum för 30-90 personer och ett mindre med öppen spis i gårdens 1700-tals stuga. Våra tre stora konferensrum har nyinstallerade projektorer, ljudsystem och trådlöst nätverk. Nya konferensbord och ergonomiska stolar. Det finns fyra grupparbetsrum i olika storlekar och givetvis ingår WiFi utan kostnad. I vår huvudbyggnad finns mysiga sällskapsrum med bekväma soffor.

Restaurang med vacker utsikt

Vår restaurang som rymmer 90 matgäster har ett unikt läge med milsvid utsikt över Siljan. Under årets varmare månader rekommenderar vi er att avnjuta era måltider ute på vår stora veranda. 

Konferensaktiviteter

Vi hjälper självklart gärna till med arrangemang och aktiviteter. Om ni till exempel vill ha en föredragshållare, pausprogram eller kvällsaktiviteter. Vi hjälper er gärna med att ta fram förslag på aktiviteter som passar er grupp och ert tidsschema.

Villa Långbers har 52 härliga rum med totalt 96 bäddar.

Kontakt konferensbokning

email: [email protected]
tel: 0247-502 90

konferenslokaler

Konferenslokaler

Långberssalen - Vårt största konferensrum 90 personer i biosittning 70 personer i skolsittning 60 personer i öar 40 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Stort och luftigt konferensrum med god ventilation och ny teknik. Gattusalen - Vacker utsikt över Siljan 50 personer i biosittning 32 personer i skolsittning 24 personer i öar 24 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Stort och ljust konferensrum i anknytning till huvudbyggnad. Fin utsikt över Siljan.   Siljansalen - Utsikt över Siljan 50 personer i biosittning 40 personer i skolsittning 32 personer i öar 24 personer i u-bord Projektor och ljudsystem Ljust konferensrum med egen uteplats. Utsikt över Siljan.   Koralstugan - Hus från 1700-tal 10-12 personer, fast styrelsesittning Projektor kan lånas TV med DVD och video Öppen spis Historiskt rum! Vacker fristående konferenslokal i eget hus. Här komponerades "gammal fäbodsalm".

Läs mer

Villa Långbers

Grupprum

I vår hotelldel som ligger 50 meter från huvudbyggnaden ligger fyra individuellt och personligt inredda grupprum. De är helt nyrenoverade och ligger nära till hands om ni konfererar i Långberssalen eller Siljanssalen. Här finner ni lugn och ro för samtal och reflektion. Men kreativa samtal kan likaväl föras i vår bastu eller vårt fina gym, bara en trappa ner. ELSAS VRÅ Ett bekvämt grupprum med sköna fåtöljer. Yta 12 kvm Ingen teknik Plats för 6 personer Rummet är namngivet efter en av hotellets grundare; Elsa Långbers. GUBBRUMMET Ett mysigt grupprum med bibliotekskänsla. Yta: 14 kvm Ingen teknik Plats för 8 personer Rummet är skämtsamt namngivet efter dess inredningsstil. Eller möjligtvis vår kära VD Staffan?! TYNELLRUMMET Vårt största grupprum. Yta 18 kvm Plats för 10 personer Utrustat med datorkanon, duk, blädderblock samt whiteboard på hjul Rummet är namngivet efter Team Tynell, Villa Långbers favoritskidåkare. STUDION Ljust och luftigt grupprum. Yta 14 kvm Plats för 6-8 personer Utrustat med datorkanon, duk, blädderblock samt whiteboard på hjul Rummet är namngivet efter tidigare funktion. Det har använts som studio och översättningsbås. Det finns fortfarande möjlighet att nyttja det som översättningsbås vid flerspråkiga konferenser.

Läs mer

Föreläsare

Stärk personalens hälsa

Optimera din hälsa, må bättre och öka din energi! Workshop/Föreläsning med Magnus Lindroth Yoga, aktiveringspunkter, andningsövningar, mental styrka och stresshantering. Det krävs mentalt fokus för att skapa förändringar i din livsstil. Det är just den där mentala skärpan du behöver för att bryta invanda beteenden, vanor och de tankemönster du skapat genom åren. Tydliga mål, ett klart syfte och en passionerad vilja är en bra start. Om du mår bra så presterar du bra. Kunskap om stress och återhämtning gör stor skillnad. Denna workshop inspirerar och motiverar dig till att nå dina mål eller bara lära dig vad du kan påverka för att må bra i din vardag. Förutom själva föreläsningen på 1 - 2 tim, kan du bygga på med enkla övningar som har sin grund i yoga. Yogan utvecklar både fysisk och mental styrka. Magnus Lindroth är diplomerad coach, utbildad yogainstruktör, självförsvarsinstruktör och handledare i stresshantering och mentalträning. Han arbetar med livsstil och förändringsprocesser på individ- och gruppnivå utifrån ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Utöver föreläsningar så kan ni även boka Magnus för olika träningspass. T.ex yoga, morgongympa, cirkelträning eller vattengympa.

Läs mer

Konferensaktivitet

Aktiviteter

Det ska vara enkelt att boka en konferens med bra innehåll. Villa Långbers har ett brett utbud av föreläsare, instruktörer och aktiviteter. På så sätt kan du enkelt och smidigt boka hela ditt konferensinnehåll hos oss. Oavsett om du önskar underhållning, friskvårdspass, SPA, relax eller en dryckesprovning. INSPIRATIONTeambuilding – Teamwork Inspiratören Jenny Hedlund, professionellt certifierad coach, med bland annat 5 VM guld på meritlistan, erbjuder en energiboostande aktivitet i ett beprövat koncept på 2-3 timmar beroende på antal personer. Konceptet bygger på att stärka individer och grupper på ett enkelt, utvecklande, utmanande, insiktsfullt och väldigt roligt sätt. Alla kommer att växa! Dryckesprovning Villa Långbers erbjuder flera olika dryckesprovningar. Vad lockar er? Vinprovning med mousserande viner, avecprovning eller kanske en ölprovning med lokalproducerad öl. GEMENSKAP Ut i Naturen Tillsammans med en naturguide får ni uppleva vår storslagna natur med Tällbergs fantastiska vyer och djurliv. Prova exempelvis på olika tekniker för att göra upp eld och bygg ett vindskydd. Kläder efter väder för vandring på skogsstigar, naturskola och teambuilding, en upplevelse för hela gruppen att minnas och ta lärdom av. SHOW Efter en intensiv arbetsdag är ni värda en trevlig kväll med god mat och underhållning. Villa Långbers systerhotell Klockargården ligger ett stenkast bort och är en av Dalarnas största nöjesarrangörer. Varje år presenterar vi tillsammans med rikskända och lokala artister kvällar fyllda av musik, sång, teater och skratt.HÄLSA Varva arbete med aktivitet och rörelse. Vi kan erbjuda duktiga aktivitetsledare från Sveriges främsta hälsohem - Masesgården. Testa yoga, cirkelträning, vattengympa eller lite avslappnande meditation. Utöver träningspass kan du även boka en uppsjö av föreläsningar på temat hälsa.KULTURKyrkbåtsrodd Testa på kyrkbåtsrodd, en upplevelse att minnas och dessutom bra för teambuilding.Kulturvandring Någon av våra kunniga byguider tar er med på en rundvandring i vackra Tällberg.  ÄVENTYRHögt & Lågt - Höghöjdsbana i Rättvik Här har ni aktiviteten som innehåller både spänning och glädje. Som utmanar och som stärker teamkänslan.  Med Teamklättring får ni under cirka 2 timmar utforska klätterparkens olika banor och ta er an svårighetsgraderna i er egen takt. Det finns utmaningar för både den våghalsige och den med höjdrädsla. Ni får hjälp med utrustning, säkerhetsinstruktioner och instruktörer finns hela tiden närvarande under aktiviteten.  Det perfekta äventyret för både mindre och större grupper! GYM & BASTU Villa Långbers har gym och bastu. Klicka här för att läsa mer.

Läs mer