Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår kökschef Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. 

Sommarrestaurangen Verandan

Under perioden 4 juli till 4 augusti serverar vi en härlig a la carte-meny i vår sommarsatsning Verandan som håller öppet måndag till torsdag klockan 17.00-20.30. Baren öppnar redan klockan 14.00 med en enklare rätt och härliga drinkar. Om vädret tillåter rekommenderar vi att ni slår er ner i vår utemiljö och njuter av utsikten över Siljan.

Meny höst, vinter och vår

I samband med din vistelse under sensommar, höst, vinter och vår erbjuds trerättersmeny med noga utvalda råvaror efter säsong och tillgång. Vällagade rätter som skapas med stor förståelse för både smakupplevelser och presentation tillsammans med genomtänkta dryckesrekommendationer. Menyn ingår vid bokning av weekendpaket. Vegetariskt alternativ går att ordna, meddela i samband med bokning.

Öppet fredag och lördag kl 18.00-20.30, samt på förfrågan.
Kontakta receptionen för aktuell meny i samband med din vistelse.

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Verandan

Sommarmeny

Under sommaren erbjuder Restaurang Villa Långbers en välsmakande a la carte-meny innehållande klassiska smaker i lekfull tappning. Sommarrestaurangen kallar vi för Verandan eftersom du varma dagar även kan avnjuta en drink i vår stora utemiljö med milsvid utsikt över Siljan. Öppet måndag till torsdag, 4 juli till 4 augusti. Förrätt Kyld tomatsoppa med jalapeño, färskost och gurka 135  Rökt och gravad laxtartar med wasabiemulsion, ingefärssyrad morot och friterat ris 155  Sikrom med gräslök, rödlök, syrad grädde samt friterad mandelpotatis serveras för 2 pers 255 Tunt skivad hjortrygg med gruyère, hasselnötter och jordärtskocka 175  Varmrätt Grillad Secreto Iberico med Siljans choritzo, syrlig grön chilimajonnäs, sparrisbroccoli och padrones 295Grillad biff från Siljans Chark med dragonemulsion, San Marzanotomater, schalottenlök, sherryvinägersky 375Röding med blomkål, grön sparris serverad med krämig hollandaise, forellrom, gaffelmosad potatis samt ängssyra 315Bakad rotselleri med svamp, sveciaost, kål och krispig jordärtskocka 265 Dessert Friterad munk med flädersorbet, jordgubbar och pistagenötter 125Vaniljglass med karamelliserade popcorn och kolasås med grillad lime 105Inkokta rabarber med krossade drömmar, hallonsorbet, vaniljkräm samt maräng smaksatt med lagerblad 135   Köksmästarens val Förrätt: Kyld tomatsoppa med jalapeño, färskost och gurka Varmrätt: Röding med blomkål, grön sparris serverad med krämig hollandaise, forellrom, gaffelmosad potatis samt ängssyra Dessert: Friterad munk med flädersorbet, jordgubbar och pistagenötter 575 per person   Större sällskap - Verandans choice När ni slår er ner till bords så startar middagen med lite snacks, följt av rätter som våra kockar väljer ut från den ordinarie menyn. Till detta väljer restaurangchefen ut noga utvalda viner från det välsorterade vinskåpet. Slå er ner och ha en härlig kväll. Självklart tar vi hänsyn till allergier. Sittningstider 17.00 eller 17.30 Menypris inkl dryckespaket 995 per person  (inkl alkofritt dryckespaket 750) För sällskap 10 personer eller fler    Öppettider 4 juli till 4 augusti Måndag - Torsdag kl 17.00-20.30 Baren öppen med enklare rätter från kl 14.00 Även öppet följande datum: 29, 30, 31 juli samt 5, 6 augusti Boka bord på 0247-502 90    

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef  har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Träbräda Julmiddag Villa Långbers

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer