Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. Vi är en del av Taste av Dalarna där medlemmarna värnar de lokala producenterna. 

A la carte 

Vi kan med stolthet presentera vår nya à la carte-meny med flera lokala inslag. Välkommen att boka bord för att säkra platserna det datum du önskar besöka oss för en kulinarisk resa. 

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Till vår onlinebokning

Restaurang Villa Långbers

Meny

Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.   A la carte   Något att starta med Villa Långbers Brödkorg Janssons knäckebröd, Farmor Elsas samiska bröd och hemkärnat syrat smör 49Boquerones Kökets hemmagjorda boquerones och potatiskrutong 85Plätt på Rättviksärt Kalixlöjrom och schalottenlök 85Crudo på Hälleflundra Friterat ris, granskottsolja och soja från Sälen 85Köksgrogg  Det är var det är, och blir vad det blir. Serveras med mandelpotatischips och dipp 165   Förrätt Ekologiska rödbetor med osten Hinsbos lycka, hasselnötter, picklade senapsfrön, acai, rödlök och blåbär 155Gravad och sotad lax med wasabimajonnäs, citrus, brynt smör, friterat ris och dill 175Variation på svamp med sojaemulsion, jordnötter, miso, silverlök och körvel 165   Varmrätt Ugnsbakad Röding  med smörbakad spetskål, Champagnesås, yuzu, forellrom, picklad silverlök och alger 315Falafel på Rättviksärt med bakad svamp, blomkålspuré, syltade kantareller, kålbuljong och riven tryffel 235Nattbakad Oxkind från Siljans Chark med rökt potatispuré, Sherryvinägersky, sidfläsk, lök, morot och märgrostad panko 295   Dessert Fryst chokladmousse med karamellkokta hjortron, ingefära, punchgrädde och vaniljglass 155Villa Långbers drömdessert Äppelterrine, äppelglass, vaniljkräm och krossade drömmar 155Kökets glasspinne Havtornsglass, vit choklad och hallon 89 På tavlan i restaurangen kan du hitta fler rätter som ändras allt eftersom vi får lust och tillgång till råvaror. Som stolta medlemmar i nätverket Taste of Dalarna, som främjar lokala smakupplevelser, väljer vi gärna kött, ost och grönsaker från leverantörer i vår omgivning. Vi är extra stolta över att kunna presentera Rättviksärt på menyn – en kulturarvsväxt som odlats i området sedan 1550-talet.   Boka bord Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers. Öppet onsdag-lördag kl. 18.00-20.30 samt på förfrågan.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected] Till vår onlinebokning

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef Filip Westgärds har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Träbräda Julmiddag Villa Långbers

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer