Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. 

Aktuell weekendmeny

I samband med din vistelse under höst, vinter och vår erbjuds en fast trerättersmeny med noga utvalda råvaror efter säsong och tillgång. Vällagade rätter som skapas med stor förståelse för både smakupplevelser och presentation tillsammans med genomtänkta dryckesrekommendationer. 

 

Fredag

Plommontomat med basilika, parmesan och rostad levain.

Halstrad regnbåge med skaldjurssås, morotspuré, röd curry, friterad ris och dill.

Bakad choklad med hjortron, gräddfil och punchmaräng.

Lördag

Gravad och sotad lax med wasabi, soja, brynt smör och blomkål.

Helstekt hjort med rotselleri, lingon, ostronskivling och senapsfrön.

Havtornscreme med aprikosgelé, riesling och mandel.
 

3 rätter 575 kr 
2 rätter 465 kr

 

Menyn ingår vid bokning av weekendpaket med undantag för evenemangshelger med specifika teman för mat och dryck. Vegetariskt alternativ går att ordna, meddela i samband med bokning.

A la carte från 6 april

Den 6 april är det premiär för vår à la carte-meny. Välkommen att boka bord redan nu för att säkra platserna för det datum du önskar besöka oss för en kulinarisk resa. 

Vänligen kontakta oss för bordsbokning. 

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Till vår onlinebokning

Restaurang Villa Långbers

Meny à la carte

Den 6 april är det premiär för vår à la carte-meny med en lång rad härliga rätter. Här finns lokala inslag som kött från Siljans chark och Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord redan nu för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid önskemål om bordsbokning.   A la carte   Förrätter Matjessill med rågbröd, amadinepotatis, brynt smör och riven syrad rödlök 145Tartar på Hälleflundra med friterad jordärtskocka, dill, äpple samt ingefära 185 Liten wienerschnitzel med ansjoviskräm, chips på mandelpotatis och citron 175  Vit sparris med parmesan, guanciale, vallmo, picklad lök och körvel 165Rödbetstartar med senapsemulsion, grönkål och rostade solrosfrön 155  Varmrätter Lamm med bakad rotselleri, gruyereost, dragon, fänkål och rostad vitlök 305Kolja med blomkål, miso, citron och blåmusselsås 315Villas egen blodpudding med torrsaltat fläsk, karamelliserad äpple och friterad lök 235Halstrad regnbåge med skaldjurssås, morotspuré, röd curry, friterat ris och dill 275Hängmörad biff från Siljans chark, serveras med timutsky, choritzoemulsion och märgben samt persiljerot och vattenkrasse 425Falafel på Rättviksärt med rostad vitlöksemulsion, hummus, fermenterad sallad och grillad sallad 295 Grillad flankstek med picklad silverlök, tryffelmajonnäs, rostad lök, parmesan och smörstekt levain med pommes frites 225 Desserter Friterad munk med karamelliserad popcorn, salt kolasås och gräddfilsglass 165 “Glace au four“ Vaniljparfait med mandelkaka, italiensk maräng och lakrits 145 krVilla Långbers drömdessert med brownie, jordnötter, marchmallows, kolasås och krossade drömmar 155Ostbricka med utvalda ostar från Murboannas i Borlänge serverad med kvittenmarmelad 185 Snacks  Brödkorg med nygräddat mjukbröd och janssonsknäckebröd tillsammans med hemkärnat smör 39 Oliver 49 Marconamandlar 49 Jambon skinka 49 ~ Boka bord Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers. Denna meny och öppettider gäller från 6 april 2023.  Öppet onsdag-lördag, sittningar möjliga från kl 18.00-20.30 samt på förfrågan.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected] Till vår onlinebokning

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef Filip Westgärds har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Träbräda Julmiddag Villa Långbers

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer