Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. Vi är en del av Taste av Dalarna där medlemmarna värnar de lokala producenterna. 

A la carte 

I hjärtat av Villa Långbers pulserar en passion för det lokala och autentiska. Vår meny är en hyllning till Dalarnas rika skafferi, med utvalda delikatesser som kött från Siljans Chark och den historiskt anrika Rättviksärten. 

Vår restaurang öppnar sina dörrar under torsdag och lördag mellan kl. 18.00 och 20.00. Vi ser fram emot att få dela vår kärlek till lokala smaker och traditioner med er på Villa Långbers, där varje middag är en fest för sinnena.

Salongsmeny

I väntan på att restaurangen öppnar kan ni ta del av vår salongsmeny där vi erbjuder ett urval av utsökta smårätter. Slå er ner i någon av våra sköna miljöer med gott sällskap och ett spel.

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Till vår onlinebokning

Restaurang Villa Långbers

Meny

Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.  Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00. Extra öppet Alla Hjärtans dag onsdag 14 februari.   A la carte Snacks att börja med Köksgrogg 165 Det är vad det är och blir vad det blir som serveras med mandelpotatischips och dipp Löjromstacos 95 Kalix Löjrom med syrad grädde, picklad rödlök och friterad gyoza Friterat ostron 65 med gillad jalapeños, schalottenlök och vinäger Förrätter Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv Lammkorv 155 Villa Långbers egenstoppade lammkorv på svenskt lamm med rostad vitlöksemulsion, friterad Rättviksärt, fermenterad ekologisk gurka, persilja och mynta Tunt skuren biff från lokala gårdar 155 med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel Tartar på norsk fjordlax 155 serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill Saltbakad gulbeta 125 med majonnäs gjord på färskost, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål   Varmrätter Friterad svensk ungtupp 235 serveras med koreansk chilimajonnäs, spetskål, kimchi på ekologisk spetskål, friterad morot, grillad hjärtsallad, salladslök och pommes frites Grillad fläskkarré från Siljans Chark 225 serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, syrad pärllök, rostad tomat, röd endive, friterad lökring och sherryvinägersky Algrimmad skrei  325 med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål, fänkål och koriander Rotsellerisnurra 265 med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese   Något att avsluta med Tas förslagsvis in utan att dela med sig Våra favoritostar 165 lokala ostar, marmelad och Janssons knäckebröd Chokladtarte på choklad från Höganäs 115 serveras med mintglass och karamellkokta päron Mandelkaka 125 med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna Kökets glasspinne 85 havtornsglass med vit choklad och friterad mandel På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter. Meny för större sällskap (8 pers eller fler) Alternativ ett Tartar på norsk fjordlax serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill Grillad fläskkarré från Siljan Chark serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, friterad lökring och sherryvinägersky Chokladtarte på choklad från Höganäs serveras med mintglass och karamellkokta päron Trerätters 495 Tvårätters 380      Alternativ två Saltbakad gulbeta med färskost, majonnäs, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål Rotsellerisnurra med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese Chokladtarte på choklad från Höganäs serveras med mintglass och karamellkokta päron   Trerätters 505 Tvårätters 390   Alternativ tre Tunt skuren biff från lokala gårdar med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel Algrimmad kolja med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och fänkål Mandelkaka med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna Trerätters 605 Tvårätters 480   Boka bord Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers. Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected] Till vår onlinebokning

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef Filip Westgärds har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Bengt Andersson

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer