Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke!


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Villa Långbers. Vår kökschef Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn.

Meny

I samband med din vistelse under sensommar, höst, vinter och vår erbjuds kvällens fasta meny. Vällagade rätter som skapas med stor förståelse för både smakupplevelser och presentation tillsammans med genomtänkta dryckesrekommendationer. 

Menyn ingår vid bokning av weekendpaket. Vegetariskt alternativ går att ordna, meddela i samband med bokning. 

Från slutet av november och hela december serverar vi Julmiddag på Villa Långbers i fyra serveringar, kända smaker i lekfull tappning. 

Öppettider restaurang

Öppet fredag och lördag kl 18.00-20.30, samt på förfrågan.
Kontakta receptionen för aktuell meny i samband med din vistelse. 

Boka bord

Telefon 0247-502 90
Mejl [email protected]

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef  har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Vinter Villa Långbers

Julmiddag på Villa Långbers

Äntligen dags att boka årets julbord! Vi väljer att servera dig vid bordet i fyra omgångar så att du lugnt kan luta dig tillbaka och njuta av julens smaker.  Välkommen till en stämningsfull kväll på Hotell Villa Långbers i Tällberg för julmiddag i fyra serveringar, med kända smaker i lekfull tappning. Samla familjen, vännerna eller kollegorna för en minnesvärd upplevelse i vacker och rofylld miljö. Julmiddag serveras alla lördagar i advent och utvalda vardagar på begäran. Meny Julmiddag 1: a servering Ansjovis, brynt smör, ägg och tunt knäckebröd Rökt fjällröding med senapsemulsion och syrad lök Skaldjursballotine med sikrom, syrad grädde och gräslök 2: a servering Kycklinglevermousse med portvinskokta fikon och rostad kavring Bakade betor med pepparrotscream och picklad rotselleri och äpple Flatrökt älg med lagrad svecia, friterad kål och lingon 3:e servering Renrostbiff med kryddbakad fläsksida, potatispuré, svartvinbärssky, brysselkål  4:e servering Vit choklad, körsbär, stjärnanis, kanel och puffat ris 595 kr per person Julmiddagen ingår vid bokning av vårt erbjudande Adventshelg 1 & 2 dygn. Boka bord Julmiddag serveras lördagar i advent.  Vi tar även emot större sällskap på förfrågan under vardagar. Vänligen kontakta receptionen för bokning. Telefon: 0247-502 90 e-post: [email protected]

Läs mer

Träbräda Julmiddag Villa Långbers

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer