Home

restaurang villa långbers

Restaurang

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke!


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Villa Långbers. Vår köksmästare John Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn.

Under årets storhelger dukar vi upp härliga och traditionella rätter. Vi har dessutom skapat några egna traditioner. En sådan är att vi varje Valborg firar in våren med en hejdundrande grillbuffé.

Restaurang Villa Långbers rymmer 100 matgäster. Under årets varmare månader rekommenderar vi er att avnjuta era måltider ute på vår stora veranda med milsvid utsikt över Siljan. 

Varmt välkommen att boka bord
Telefon 0247-502 90

vinlista

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef  har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

miljömedveten måndag

Miljömedveten måndag

Villa Långbers arbetar för att bli alltmer miljövänliga. Ett steg i den utvecklingen är att vi som många andra hotell och restauranger i världen infört “Meat-free monday”. Vi har valt att kalla det “Miljömedveten måndag”. Våra val av kött har påverkan på miljön och klimatet, djurens välfärd, vår hälsa, landsbygdens utveckling och den globala livsmedelsförsörjningen. Villa Långbers har ett nära samarbete med Masesgården hälsohem, då vår VD Staffan Malmqvist, även äger och driver Masesgården. På Masesgården hälsohem serveras endast vegetarisk kost. Våra duktiga kockar arbetar i båda köken och tar med kunskap och inspiration från Masesården till Villa Långbers. På måndagar serverar vi en vegetarisk lunch och till middag serveras våra goda fiskrätter.

Läs mer