Meny
Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.
Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00.
A la carte
Snacks att börja med
Köksgrogg 165
Det är vad det är och blir vad det blir som serveras med mandelpotatischips och dipp
Löjromstacos 95
Kalix Löjrom med syrad grädde, picklad rödlök och friterad gyoza
Friterat ostron 65
med gillad jalapeños, schalottenlök och vinäger
Förrätter
Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv
Lammkorv 155
Villa Långbers egenstoppade lammkorv på svenskt lamm med rostad vitlöksemulsion, friterad Rättviksärt, fermenterad ekologisk gurka, persilja och mynta
Tunt skuren biff från lokala gårdar 155
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel
Tartar på norsk fjordlax 155
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill
Saltbakad gulbeta 125
med majonnäs gjord på färskost, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål
Varmrätter
Friterad svensk ungtupp 235
serveras med koreansk chilimajonnäs, spetskål, kimchi på ekologisk spetskål, friterad morot, grillad hjärtsallad, salladslök och pommes frites
Grillad fläskkarré från Siljans Chark 225
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, syrad pärllök, rostad tomat, röd endive, friterad lökring och sherryvinägersky
Algrimmad skrei 325
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål, fänkål och koriander
Rotsellerisnurra 265
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese
Något att avsluta med
Tas förslagsvis in utan att dela med sig
Våra favoritostar 165
lokala ostar, marmelad och Janssons knäckebröd
Chokladtarte på choklad från Höganäs 115
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Mandelkaka 125
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna
Kökets glasspinne 85
havtornsglass med vit choklad och hallon
På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter.
Meny för större sällskap (8 pers eller fler)
Alternativ ett
Tartar på norsk fjordlax
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill
Grillad fläskkarré från Siljan Chark
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, friterad lökring och sherryvinägersky
Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Trerätters 495
Tvårätters 380
Alternativ två
Saltbakad gulbeta
med färskost, majonnäs, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål
Rotsellerisnurra
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese
Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron
Trerätters 505
Tvårätters 390
Alternativ tre
Tunt skuren biff från lokala gårdar
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel
Algrimmad kolja
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och fänkål
Mandelkaka
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna
Trerätters 605
Tvårätters 480
Boka bord
Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected]
Till vår onlinebokning
Läs mer