Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. Vi är en del av Taste av Dalarna där medlemmarna värnar de lokala producenterna. 

A la carte 

I hjärtat av Villa Långbers pulserar en passion för det lokala och autentiska. Vår meny är en hyllning till Dalarnas rika skafferi, med utvalda delikatesser som kött från Siljans Chark och den historiskt anrika Rättviksärten. A la carte-menyn serveras torsdag till lördag. Övriga dagar erbjuder vi fast meny. 

Salongsmeny

I väntan på att restaurangen öppnar kan ni ta del av vår salongsmeny där vi erbjuder ett urval av utsökta smårätter. Slå er ner i någon av våra sköna miljöer med gott sällskap och ett spel.

Julbord

Vårt traditionella julbord dukas fram utvalda dagar under perioden 22 november till 21 december. Kvällen inleds med glögg i hotellets historiska rum följt av middag med klassisk julmat. Efter att ni avnjutit måltiden är ni välkomna att stanna kvar i våra bekväma salonger för att fortsätta att umgås och spela sällskapsspel. Vi tar emot grupper och större sällskap alla dagar på begäran. Se lediga tider genom att klicka på länken till bordsbokning eller kontakta oss för bokning av större sällskap. 

Onsdag - Torsdag 595 kr per person.
Fredag - Lördag 745 kr per person. 

Boka bord

Vår à la carte-meny erbjuds torsdag - lördag 18.00 - 20.30. Övriga dagar serverar vi kvällens meny. Via vår onlinebokning kan du också boka julbord och särskilda event. Ring för mer information om öppettider och aktuell meny 0247-502 90.

Till bordsbokning

Höstmat på Villa Långbers.

Meny

Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.    A la carte Något att börja med Köksgrogg 165 det är vad det är och blir vad det blir Friterad struva 95 med Kalixlöjrom, rödlök, dill och syrad grädde Friterad potatisgratäng 105 med kaprismajonnäs och potatisflarn Krokett på dalagris 95 med riven hårdost från Borlänge och svensk jalapeño   Andra rundan Soppa på jordärtskocka 145 med kålrabbi, krasse och friterad jordärtskocka Kantarellsemla 165 med granskott, silverlök och lokal hårdost Tunt skuren rå biff 175 med äggula, rödlök, sikrom och kumminsmul Gravad regnbåge 165 med senap från Hedemora, gurka och krispig potatis   Huvudakten Renytterfilé 235 serveras med variation på morot, hasselnötter, enbärssky och chorizosmör Rimmad kolja 215 med smörkokt spetskål, kokosgrädde, thaibasilika och gulbeta Grillad oxkind 195 med potatispuré, isterbandcurst, pumpa, rotselleri, sherryvinäger och persilja Halstrad kroppkaka 185 med rättviksärt, lingon, grönkål, shiitake svamp och brynt sojasmör   Målgången Bakat höstäpple 125 från egna träd serveras med vaniljglass, aprikos, Riesling och havre Chokladmousse 135 med hjortron, karamell, ingefära och five spice Blåbärsglasspinne 85 med kolasås, bovete och havssalt Ostkaka för 2 personer 245 serveras med körsbär och vispad grädde Lokala ostar 195 med marmelad och knäckebröd   Vi rekommenderar 2-4 rätter för den ultimata smakupplevelsen. Boka bord Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers. Vår à la carte-meny erbjuds torsdag - lördag 18.00 - 20.30. Övriga dagar serverar vi kvällens meny. Ring för mer information om öppettider och aktuell meny.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected] Till vår onlinebokning   Som stolta medlemmar i Taste of Dalarna älskar vi lokal mat Därför har vi valt att jobba med svenska matproducenter, gärna från Dalarna och dess omgivning. Allt vårt nötkött kommer från gårdar i Dalarna med omnejd och produceras på ett ansvarfullt sätt. Vi älskar svenska grönsaker och varierar menyn efter tillgång och säsong. Vi älskar också att få handla råvaror av människor vi känner och skapat goda vänskapliga band med.  Med det arbetssättet så kan vår meny ändras lite när som. Vissa rätter kanske bara finns under en kortare period. Andra kan försvinna men komma tillbaka en annan vecka. Allt beroende på hur tillgången hos våra producenter ser ut. Men det är det värt, för vårt samarbete med våra producenter säkerställer att bara det bästa de har att erbjuda serveras på din tallrik. Vårt mål är att skapa en hållbar och välsmakade meny som värnar om det hantverket som alla våra bönder ute i Sverige skapar åt oss. Och som pricken över i:et så kryddar vi med smaker från hela världen.    

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. På Villa Långbers har vi fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från mindre bryggerier i Dalarna.   Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar!

Läs mer

Bengt Andersson

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen samarbetar hotellet med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under flera veckor rådde det febrilt tankearbete i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer bollades och prototyper testades för att resultera i en helt ny produkt – en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgjorde starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. UNIK PRODUKT I TRÄ Först ut i samarbetet är unika brädor i trä, som gästerna på Villa Långbers får uppleva under utvalda middagar i restaurangen.  ”Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert”, säger Jonna Fischer Matz, Marknadschef på Tällbergsgruppen.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. TRÄDENS OCH MÅNGFALDENS BESKYDDARE Som träpedagog har Bengt Andersson lång erfarenhet av att förmedla kunskap inom olika träslag.  ”Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd”, säger Bengt Andersson. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. NATUREN FLYTTAR IN PÅ VILLA LÅNGBERS Samarbetet är den del av Villa Långbers satsning på att förnya sitt uttryck och identitet. Den unika naturen som omger hotellet får flytta in och gästen får möjlighet att komma naturen nära.”På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över sjön Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne”, säger Jonna Fischer Matz. Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer