restaurang villa långbers

RESTAURANG

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke!

Vi vet att middagen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på  Villa Långbers. Vår köksmästare John Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn.

Under årets storhelger dukar vi upp härliga och traditionella rätter, med smaker du minns från din barndom. Vi har dessutom skapat några egna traditioner. En sådan är att vi varje Valborg firar in våren med en hejdundrande grillbuffé.

Restaurang Villa Långbers rymmer 100 matgäster. Under årets varmare månader rekommenderar vi er att avnjuta era måltider ute på vår stora veranda. 

Varmt välkommen att boka bord, 0247-502 90.

meny

Meny

Helgmeny hösten 2019Fredag Förrätter: Krämig kantarellsoppa  med timjanskum och krutonger * Inkokt regnbåge med picklad rödlök, dillemulsion, rostad kavring och färskriven pepparrot Varmrätter: Helstekt älginnanlår med potatiskaka, palsternackspuré, viltsky, rökt sidfläsk och friterad grönkål * Hälleflundra med risotto, smörsås smaksatt med saffran, bakade gulbetor och citronpärlor * Bönbiff på svensk bondböna med potatiskaka, gräddkokt savoykål, bakade gulbetor och friterad grönkål Efterrätter: Osttallrik 3 utvalda ostar med fikonmarmelad och kex * Pannacotta  Smaksatt med kanel med äppelkompott, crumble och äppelchips Lördag Förrätter: Löjromstoast med rödlök, citron, smetana och dill * Bakade rödbetor med getostkräm, päron, picklade senapsfrön och rostad valnöt Varmrätter: Rosastekt lammrostbiff med blomkålspuré, rostad småpotatis, bakad lök och sauterad svamp * Halstrad rödingfilé med potatispuré smaksatt med tryffel, vitvinssås, majrova och bakad morot * Svamprisotto med bakad lök, tomat, örtolja och bakad morot Efterrätter: Osttallrik 3 utvalda ostar med fikonmarmelad och kex * Vaniljmousse med hjortron, mynta och hasselnötskaka

  • Restaurang

vinlista

Vin & dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef  har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

  • Restaurang

miljömedveten måndag

Miljömedveten måndag

Villa Långbers arbetar för att bli alltmer miljövänliga. Ett steg i den utvecklingen är att vi som många andra hotell och restauranger i världen infört “Meat-free monday”. Vi har valt att kalla det “Miljömedveten måndag”. Våra val av kött har påverkan på miljön och klimatet, djurens välfärd, vår hälsa, landsbygdens utveckling och den globala livsmedelsförsörjningen. Villa Långbers har ett nära samarbete med Masesgården hälsohem,  då vår VD Staffan Malmqvist, även äger och driver Masesgården. På Masesgården hälsohem serveras endast vegetarisk kost. Våra duktiga kockar arbetar i båda köken och tar med kunskap och inspiration från Masesården till Villa Långbers. På måndagar serverar vi en vegetarisk lunch och till middag serveras våra goda fiskrätter.

  • Restaurang

Lämna din e-post och få våra bästa erbjudanden!


You are now subscribed