Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. Vi är en del av Taste av Dalarna där medlemmarna värnar de lokala producenterna. 

A la carte 

I hjärtat av Villa Långbers pulserar en passion för det lokala och autentiska. Vår meny är en hyllning till Dalarnas rika skafferi, med utvalda delikatesser som kött från Siljans Chark och den historiskt anrika Rättviksärten. 

Vår restaurang öppnar sina dörrar under torsdag och lördag mellan kl. 18.00 och 20.00. Vi ser fram emot att få dela vår kärlek till lokala smaker och traditioner med er på Villa Långbers, där varje middag är en fest för sinnena.

Salongsmeny

I väntan på att restaurangen öppnar kan ni ta del av vår salongsmeny där vi erbjuder ett urval av utsökta smårätter. Slå er ner i någon av våra sköna miljöer med gott sällskap och ett spel.

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Till vår onlinebokning

Restaurang Villa Långbers.

Meny

Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning.  Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00.   A la carte Förrätter Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv Kallrökt matjessill 145 serveras med ekologisk potatis, fläderpicklad västeråsgurka, rökt sockertång, gräddfil, honung och dill Eldad råbiff på innanlår från lokala gårdar 185 serveras med variation på ekologisk jordärtskocka, ekfatslagrad soja från Sälen, rökt mandel och hårdost från Hansjö Grillad Gotländsk sparris 159 med ramslök och Dragonmajonnäs, gravad tomat, pistage, sparris vinaigrette och körvel  Tartar på rimmad hälleflundra 185 med Wasabiemulsion, sesam, miso från Sälen, friterat ris, havtorn och dill   Varmrätter Grillad Skånsk majskyckling 279 med syrlig dill och ramslöksvelouté, ekologiska morötter, vårlök, potatis, fänkål och mangold Fjällröding 325 serveras med krossad potatis, pepparrot, brynt smör, handskalade räkor, sockerärtor, gräslök och dill  Fläskkarré från gårdsgris runt Siljan 255 med eldad vårlöks majonnäs, rostat äpple, vaxbönor, bräserad spetskål, picklad grön tomat, fermenterad kampot pepparsky, friterat potatis och röd oxalis Ekologisk spetskål 275 med hummus på vreta gulärt, smörkokt lupinböna, fermenterad chili, kallrökt soja från Sälen och friterad Rättviksärt    Något att avsluta med Tas förslagsvis in utan att dela med sig Inkokta rabarber 155 serveras med vaniljglass, vanilj cream, maräng smaksatt med lagerblad och krossade drömmar Fryst mjölkchokladmousse på choklad från Höganäs 165 med svartvinbärssorbet, choklad crisp med miso från Sälen, rostade hasselnötter, svart vinbärscremeux, kolasås och lime Kökets glasspinne 85 med havtornsglass, vit choklad och frystorkade hallon Våra favoritostar 195 lokala ostar från Hansjö och Borlänge som serveras med marmelad och knäckebröd från Bollnäs På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter.   Boka bord Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers. Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.Telefon: 0247-502 90e-post: [email protected] Till vår onlinebokning

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef Filip Westgärds har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Bengt Andersson

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer