Home

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Restaurang Villa Långbers

Varmt välkomna till Restaurang Villa Långbers. Vi är stolta att kunna erbjuda er Tällbergs bästa utsikt, vällagad mat, spännande vinlista och service med genuin omtanke.


Vi vet att middagsupplevelsen är en av de viktigaste delarna när du bor hos oss på Hotell Villa Långbers, på toppen av Tällberg. Vår köksmästare Jakob Mathiasson komponerar menyn efter de råvaror säsongen har att erbjuda. Köket blandar traditionell svensk matkultur och det bästa från världens alla hörn. Ofta med en lekfull twist. Vi är en del av Taste av Dalarna där medlemmarna värnar de lokala producenterna. 

Julmiddag under december

Under december serverar vi en härlig julmiddag i tre serveringar. 

A la carte 

Vår fantastiska meny är tillbaka i mitten av januari. I december erbjuder vi delikat julmiddag utvalda datum och i januari väntar take over med stjärnkocken Albin Edberg.

Boka bord

Telefon 0247-502 90

Till vår onlinebokning

Vinter Villa Långbers.

Julmiddag på Villa Långbers

Samla medarbetare, vänner och familj för en minnesvärd middagsupplevelse, i stämningsfull miljö på Villa Långbers under en kväll i december. Vi satsar på lekfulla rätter med traditionella julsmaker, uppdelat i tre härliga serveringar. Allt noga genomtänkt med stor passion av vår köksmästare Jakob Mathiasson. Gör kvällen extra festlig med att ta in några av våra smårätter att starta middagsupplevelsen med. Vi kan också rekommendera att mingla i våra sällskapsytor med något gott i glaset, både före och efter middagen.  Meny  Att starta med Brödkorg med leverpastej och hemsyrat smör 65 Friterad potatiskrutong med ansjovis och löjrom 65 Friterad fläsksida från Siljans Chark med tartarsås 65 Potatis med rökt matjessill och picklad schalottenlök 65Tillval till julmiddagen Förrätt Råbiff på älg med sikrom, senapsmajonnäs och rågbröd Terrine på kallrökt lax, färskost och mandelpotatis Sallad på gulbetor, pepparrot, äpple och rotselleri Gravad laxtartar med kapris och dill serveras med dragonmajonnäsServeras i tapasformat på vacker träplanka Varmrätt Eldad kolja serveras med skaldjurssås smaksatt med apelsin och saffran, blomkål, brysselkål och fänkål Dessert Lingonglass med vit choklad och pepparkaka Pris 695 per person Datum 1, 2, 8, 9, 15, 16 december. Kl 18.00-20.30. Boka bord Boka bord för ditt sällskap online. Kontakta vår reception 0247-502 90 för hjälp med bordsbokning. Vi välkomnar även förfrågningar från företag och grupper andra dagar i veckan under aktuell period.  Vegetariskt alternativ går att ordna men måste anmälas i samband med bokning.  Önskar ni stanna över natten? Välkommen att boka vårt Adventspaket 1 dygn som gäller lördag-söndag under adventshelger i december. Då ingår förutom julmiddagen en härlig välkomstfika med ostar vid ankomst.

Läs mer

Restaurang Villa Långbers

Albin Edberg

Gästspel av Albin Edberg

Ständigt innovativa kocken Albin Edberg, känd från tv-programmet Kockarnas Kamp, gästspelar på Villa Långbers helgen 5-6 januari. Stjärnkocken Albin Edberg återvänder till Tällberg Under trettonhelgen återvänder kocken Albin Edberg till Tällberg för ett gästspel på Hotell Villa Långbers. Med sig har han en helt ny meny där han låter det japanska och franska köket möta Dalarnas klassiska smaker. Ett Dalarna som han kommit att uppskatta stort.  Hur kommer det sig att du återvänder till Tällberg? Helt enkelt för att det var så otroligt trevligt och roligt förra året! Både själva gästspelet, alla gäster som kom … men också för att vi hade så väldigt roligt under dagarna på Villa Långbers och jag fick uppleva kanske en av de finaste platserna i Sverige.Vad är Dalarna för dig när det gäller smaker? Dalarna för mig andas klassiskt, allt ifrån hur man tillagar maten till hur man tar hand om råvarorna i närheten. Klassiskt passar mig alldeles utmärkt, särskilt när man ges tillfälle till att ge det hela en liten twist.Kan du avslöja någonting från menyn som väntar på Villa Långbers? Faktiskt inte, men det beror till hundra procent på att den inte är klar än! Jag satsar på en helt ny meny jämfört med mitt förra besök, vilket såklart blir en utmaning. Men det kommer, oavsett vad, att bli lokalt med franska och japanska influenser.Vilken råvara kan du inte vara utan? Oj, stor fråga. Det ändras väldigt mycket mellan säsongerna såklart. Men om jag måste välja en skulle jag säga jordärtskocka, allsidig och alltid god!Vilken är din paradrätt? Även det här tycker jag ändras mest hela tiden, men en rätt som blivit väldigt förknippad med mig är en rätt som jag lagade förra gången i Tällberg, grillad och fermenterad hjärtsallad med mandelmjölk, macadamia och citrontimjan. Den får dock inte följa med i år (tror jag) då jag har satt den på paus.Vad händer annars i vinter, vad har du på gång? I vanlig ordning, väldigt blandad kompott! Gästspel, pop up-er och diverse andra event. Ingen dag är den andra lik, vilket jag tycker är väldigt roligt! Gästspel Albin Edberg Villa Långbers Fredag 5 januari Lördag 6 januari FULLBOKAT! Boka vistelse med övernattning Boka bord 1095 kr per person För hjälp med bokning, vänligen kontakt receptionen 0247-502 90

Läs mer

Vin Villa Långbers

Vin & Dryck

Kvinnligt, ekologiskt och närproducerat! Det är ledorden när dryckeslistan på Restaurang Villa Långbers ska komponeras.  Att komponera en bra dryckeslista kräver tid, eftertanke och kunskap. Vår restaurangchef Filip Westgärds har fokuserat på kvinnligt, ekologiskt och närproducerat. Hans ledord för denna dryckeslista är kvalitet och prisvärdhet. Samarbete med vinkännaren Lars Torstenson Villa Långbers har med hjälp av vinmakaren, skribenten och f.d. chefen för Vin & Sprits Rabiega i Provence, Lars Torstenson, tagit fram ett unikt urval av viner. Vi vill nämligen visa er, våra kära gäster, att det finns otroligt många kvinnor med ”näsa” för dofter, smaker, brytningar, kombinationer och inte minst kunskap. Vissa av våra viner har flera generationer av kvinnlig erfarenhet, som gått från mor till dotter. Dessutom innehåller vår vinlistan viner från samtliga världsdelar! Vi är även mycket stolta att kunna erbjuda en mängd lokala ölsorter från små bryggerier här i trakten.

Läs mer

Bengt Andersson

Villa Långbers i samarbete med Gott Virke

För att ge gästerna på Hotell Villa Långbers i Tällberg ytterligare en dimension till matupplevelsen inleds ett samarbete med lokala snickeriet Firma Gott Virke.  Under de senaste veckorna har det funderats och klurats i snickarverkstaden i byn Laknäs, strax utanför Tällberg. Idéer har bollats och testats för att resultera i en helt ny produkt - en bräda i trä med åtta svenska träslag. Detta utgör starten på ett långsiktigt samarbete mellan Hotell Villa Långbers och lokala Firma Gott Virke, som drivs av finsnickaren och jägmästaren Bengt Andersson. Både funktionellt och vackert Först ut i samarbetet är en bräda i trä, som gästerna på Villa Långbers kommer att få uppleva på nära håll under julmiddagarna i advent, på vilken första och andra rätt serveras.  - Att arbeta med lokala hantverkare är värdefullt för oss. Och att få arbeta med Bengt är helt underbart. Han besitter så mycket kunskap om olika träslag och kan vägleda oss genom designprocessen så att slutresultatet blir både funktionellt och vackert, säger Jonna Fischer Matz, marknadschef på Villa Långbers.  Finsnickare Bengt Andersson i sin verkstad. Ordning och reda på träslagen och verktygen. Trädens och mångfaldens beskyddare Som träpedagog har Bengt lång erfarenhet av att förmedla kunskap till studenter vid högre utbildningar inom trä.  - Jag jobbar bara med svenskt trä. Det är mitt ansvar som jägmästare att ta tillvara på det vi har i skogen, att slå ett slag för mångfalden i naturen med en bred representation av lövträd, säger Bengt. Totalt använder Bengt 16 olika träslag i produktionen som han varsamt väljer ut och torkar innan bearbetning. Flera av dessa återfinns på den träbräda som tagits fram för Villa Långbers. Om gästerna tittar på kanten av varje bräda finns namnet på träslaget instansat. Men vad ”Aven” betyder kommer säkert någon att undra? - Avenbok är stora träd i Skåne som när det sågas upp kallas för vitbok. Men jag kunde ju inte stansa in vit, så det fick bli aven i stället, säger Bengt.  Varje träbräda är unik och vilket träslag som använts berättar den instansade beskrivningen på ändträt. Naturen flyttar in på Villa Långbers Samarbetet utgör startskottet för Villa Långbers förnyelse när det gäller uttryck och identitet. Mycket kommer att hända den kommande tiden med kommunikation, inredning och med upplevelsen på plats.  - På Villa Långbers kan våra gäster känna lugnet som omgivningen, med den vackra vyn över Siljan och närheten till skogen, ger. Vi vill att interiören ska spegla det du ser utanför fönstret och genom att använda naturmaterial av hög kvalitet sammanlänkar vi ute och inne, säger Jonna.  Bengt Andersson Gör: Driver Firma Gott Virke i Laknäs, Leksand. Finsnickare och föreläsare inom trä.Utbildning: JägmästareAktuell: Nytt samarbete med Villa Långbers där första produkten är en träbräda som används för servering i restaurangen, skapad av svenska träslag. 

Läs mer