Upplev Dalarna till fots, vandra i Siljansbygden och upplev röda gårdar, odlingslandskap och kulturhistoria. Väl tillbaka på Hotell Villa Långbers väntar skön avkoppling och god middag. 


Genom det vackra landskapet kring sjön Siljan slingrar sig miltals av välskyltade vandringsleder som lämpar sig både för dig som är erfaren vandrar som vill ta en dagstur och för dig som önskar en kortare tur. Vi har samlat några tips på leder som finns i närheten av Tällberg och källor till mer information.  

Naturkartan - en guide i din mobil

Vad vill du hitta på? Åka och bada, vandra, besöka en levande fäbod eller ett naturreservat?
I år är det superenkelt och du hittar massor av guider, tips och kartor i appen Naturkartan.
Du hittar den där appar finns.
Den finns även som vanlig webb. Klicka här för att bli inspirerad!

naturkartan

Tips på vandringsleder i Leksand

Vi rekommenderar följande trevliga utflyktsmål i Tällberg eller Leksands kommun som du givetvis enkelt hittar via Naturkartan.
Vandring 9,8 km
Röda leden, Tällberg

Runt Tällberg i reservat och genom slåtteräng.
Härlig variation med by, skog, äng och utsikt. Lättillgänglig led. Längs vägen kommer man genom en av Dalarnas förnämsta slåtterängar så kika in mellan gärdsgårdsstörarna - här finns flera "rara" växter. Strandpromenaden är härlig och utsikten från slogboden vid Digerbergets topp är klassisk.

Barnäventyr, vandring 4 km
Kort slinga i Troléns fotspår, Hackmora

En kortare variant av fäbodstigen i Troléns fotspår. Här händer spännande saker för barnen längs vägen. Små stentroll ligger och väntar på att få följa med någon runt slingan. Längs vägen kan man var sakletare, hälsa på i Elsas fäbod eller hjälpa naturens väv att växa! Men man kommer även förbi Peos kolarkoja, rastplatsen vid sjön och kan göra en avstickare till torvladan. Gå motsols för största upplevelse.

Utsikt, rastplats, vindskydd
Slogbod Digerberget, Tällberg.

Vacker vy ut över Siljan och Vaverön. Här finns möjlighet att grilla. 

Vi rekommenderar er även att besöka www.visitdalarna.se för fler tips på vandringsleder och utflyktsmål. 

Digerberget
Utsikt från Digerbergets Slogbod