A la carte
Vår meny har många lokala inslag, som ost från Orsa och soja från Sälen. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap.
Något att börja med
Svensk färskpotatis 135
serveras med Kalixlöjrom, brynt smörhollandaise och gräslök
Smörstekt toast 110
med silverlök, tryffel, lagrad ost och tomat
Krokett på slarvsylta 105
med pepparmajonnäs och senapsfrön
Andra rundan
Råbiff på älg 165
med misomajonnäs, schalottenlök, krispig ris och brynt smör
Tartar på svensk regnbåge 155
med Sean Conneryemulsion, äpple, ingefära, jordärtskocka och Älvdalsrom
Bakade gulbetor 145
serveras med dragonmajonnäs, syltad silverlök, krispigt bröd och kaffepulver
Huvudakten
Grillad svenskt lamm 285
med lammkorv, syrad potatispuré, sirapsstuvad savojkål, sherryvinägersky och krispig grönkål
Fjällröding 265
med hummersås, variation på morot och picklade vindruvor
Smörbakad spetskål 195
med friterad kroppkaka, ragu på Rättviksärt och höstärt, svampbuljong och libbsticka
Hasselnötsbakad kronhjort 305
med rotselleripuré, lingon, tartar på souvasrökt ren, sherryvinägersky och inlagd pumpa
Målgången
Hallonparfait 95
med lakrits, rostad vit choklad och Atsinakrasse
Kolapaj 105
med lingonglass och rostat bovete
En bit sockerkaka 75
med vaniljskum och hallon
Bistromeny
Barsnacks
Ölkorv med sting 65
50g Hansjö gulla ost 45
Marinerade oliver 65
Från köket
Friterad kolja 235
med chilimarinerad sallad, jalapeñoemulsion, picklad tomat, pommes och dill
Grillad chorizo 175
med picklade senapsfrön, senapsmajonnäs, fermenterad Västeråsgurka, picklad lök, friterad lök och pommes
Grillad ost från Hansjö 195
med fermenterad sallad, chilimajonnäs, picklad tomat, pommes och dill
Sött
Hallonparfait 95
med lakrits, rostad vit choklad och Atsina krasse
Kolapaj 105
Lingonglass och rostat bovete
Boka bord
Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers
Telefon 0247-502 90
e-post [email protected]