Vår meny har många lokala inslag, som kött från Siljans Chark och kulturväxten Rättviksärt. Varmt välkommen att boka bord för att säkra platserna för ditt sällskap. Vänligen kontakta receptionen vid frågor om bordsbokning. 

Restaurangen har öppet under torsdag-lördag 18.00-20.00.
Extra öppet Alla Hjärtans dag onsdag 14 februari.


 

A la carte

Snacks att börja med


Köksgrogg 165
Det är vad det är och blir vad det blir som serveras med mandelpotatischips och dipp

Löjromstacos 95
Kalix Löjrom med syrad grädde, picklad rödlök och friterad gyoza

Friterat ostron 65
med gillad jalapeños, schalottenlök och vinäger


Förrätter


Ta in en eller flera, dela på dem eller njuta av dem för dig själv


Lammkorv 155
Villa Långbers egenstoppade lammkorv på svenskt lamm med rostad vitlöksemulsion, friterad Rättviksärt, fermenterad ekologisk gurka, persilja och mynta

Tunt skuren biff från lokala gårdar 155
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel

Tartar på norsk fjordlax 155
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill

Saltbakad gulbeta 125
med majonnäs gjord på färskost, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål

 

Varmrätter


Friterad svensk ungtupp 235
serveras med koreansk chilimajonnäs, spetskål, kimchi på ekologisk spetskål, friterad morot, grillad hjärtsallad, salladslök och pommes frites

Grillad fläskkarré från Siljans Chark 225
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, syrad pärllök, rostad tomat, röd endive, friterad lökring och sherryvinägersky

Algrimmad skrei  325
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål, fänkål och koriander

Rotsellerisnurra 265
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese

 

Något att avsluta med


Tas förslagsvis in utan att dela med sig

Våra favoritostar 165
lokala ostar, marmelad och Janssons knäckebröd

Chokladtarte på choklad från Höganäs 115
serveras med mintglass och karamellkokta päron

Mandelkaka 125
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna

Kökets glasspinne 85
havtornsglass med vit choklad och friterad mandel

På den svarta tavlan i restaurangen kan det komma att finnas fler alternativ. Allt från fler snacks till mer söta efterrätter.


Meny för större sällskap (8 pers eller fler)

Alternativ ett


Tartar på norsk fjordlax
serveras med wasabi, friterat ris, miso från Sälen, grapefrukt granité, sesam och dill

Grillad fläskkarré från Siljan Chark
serveras med mac´n´cheese, hårdost från Borlänge, chorizoemulsion, friterad lökring och sherryvinägersky

Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron

Trerätters 495
Tvårätters 380
    

Alternativ två


Saltbakad gulbeta
med färskost, majonnäs, gul sriracha, korianderfrön, picklad grön tomat och friterad grönkål

Rotsellerisnurra
med svensk rökt tofu, jordärtskockspuré, friterad jordärtskocka, tryffelvinägrett, grönkål och mac´n´cheese

Chokladtarte på choklad från Höganäs
serveras med mintglass och karamellkokta päron  

Trerätters 505
Tvårätters 390

 

Alternativ tre


Tunt skuren biff från lokala gårdar
med hårdost från Hansjö, soja från Sälen, jordärtskocka och körvel

Algrimmad kolja
med blåmusselsås, broccolipuré, sparrispotatis, bellaverde, svartkål och fänkål

Mandelkaka
med kardemummaglass, mandelmassa, saltrostad mandel och tonkaböna

Trerätters 605
Tvårätters 480

 

Boka bord

Välkommen att boka bord på Restaurang Villa Långbers.
Öppet torsdag-lördag kl. 18.00-20.00 samt på förfrågan.
Telefon: 0247-502 90
e-post: [email protected]

Till vår onlinebokning