Helgmeny hösten 2019
Fredag

Förrätter:
Krämig kantarellsoppa
 med timjanskum och krutonger
*
Inkokt regnbåge
med picklad rödlök, dillemulsion, rostad kavring och färskriven pepparrot

Varmrätter:
Helstekt älginnanlår
med potatiskaka, palsternackspuré, viltsky, rökt sidfläsk och friterad grönkål
*
Hälleflundra
med risotto, smörsås smaksatt med saffran, bakade gulbetor och citronpärlor
*
Bönbiff på svensk bondböna
med potatiskaka, gräddkokt savoykål, bakade gulbetor och friterad grönkål

Efterrätter:
Osttallrik
3 utvalda ostar med fikonmarmelad och kex
*
Pannacotta 
Smaksatt med kanel med äppelkompott, crumble och äppelchips

Lördag

Förrätter:
Löjromstoast
med rödlök, citron, smetana och dill
*
Bakade rödbetor
med getostkräm, päron, picklade senapsfrön och rostad valnöt

Varmrätter:
Rosastekt lammrostbiff
med blomkålspuré, rostad småpotatis, bakad lök och sauterad svamp
*
Halstrad rödingfilé
med potatispuré smaksatt med tryffel, vitvinssås, majrova och bakad morot
*
Svamprisotto
med bakad lök, tomat, örtolja och bakad morot

Efterrätter:
Osttallrik
3 utvalda ostar med fikonmarmelad och kex
*
Vaniljmousse
med hjortron, mynta och hasselnötskaka


Restaurang Villa Långbers